19 Nisan 2007 Perşembe

Not





“New Age ortalığı yıkıp geçiriyor. Medicine-douce, kocakarı otları, iyileştiriciler, uzakdoğu tekniklerine yarıdan çok Avrupalı inanıyor. Yeni spiritüel bir çağa girildiği, insanların tek başına yaşamaya başladığı, insanların tek başına aydınlandığı, yeni tür global etnik müziğin yaygınlaştığı, horoskopların ortalığı kapladığı, radyodan televizyondan fal bakıldığı bir dönem geçiriyor Avrupa.”

Lale Müldür, Bizansiyya, s:40

Avrupa’nın her yanından milliyetçi ayak sesleri yükseliyor. Fransa’da, Almanya’da, İtalya’da sağ ve tutucu partilerin iktidarda olmasını bırakın, Anadolu’da yaşananlar gösteriyor zaten ırk takıntısının ne boyutta olduğunu. Birileri gidip gündüz gözüyle gazeteci vuruyor,16 yaşındaki küçük adamlar ellerinde bıçak adam boğazlıyor. Bir kısmı böyleyken dünyanın, bir kısmı da Lale Müldür’ün tanımına uyuyor. Zen öğretileri, Budizm, meditasyon teknikleri hep o “nirvana”ya ulaşmak için. Vatan için kurşun atanlar da hak huzurunda yüksek mertebeye ulaşmakla fişfiklenmiyorlar mı?

Dün gece trende yaş almış bir teyze “Kızım ortalık kötü, dikkat et kendine…” dedi. O esnada “I Don’t Know What I Can Save You From” çınladı kulaklarımda. “Teyzecim,” diyesim geldi, “iyi de kendimi neden/kimden korumam gerektiğini artık bilemiyorum…”

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons