10 Nisan 2007 Salı

Kısa Kısa...


-40Gün40geceSulukule Platformu'nu takip ediyor musunuz? Sizce bir semti yok etmeye kalkışanlar bu çabaları anlayabilir de vazgeçerler mi? (hayır diyenlerle çok fena bozuşuruz, ona göre.)

-Bu yaz bir tuhaf geçecek. İstanbul konserlerden konser beğenecek, hem de öyle alelade konserler değil, seçkide Antony and The Johnsons’tan tutun da Tori Amos’a, Efes Pilsen One Love Festival’den tutun da Radar Live’e kadar (ki Radar Live kapsamında Beirut, Joan as A Police Woman, James, The Rapture, CocoRoise, Peter Bjorn gibi gibi harikalar teşrif eyleyeceklermiş.) Müzikseverler şimdiden tek ayakları üzerinde sevinç naraları atmaya başladı. İstanbul Jazz Festivali’ni hiç karıştırmıyorum işin içine, şimdilik bildiğim iki konser haberi dahi yetti de arttı: Bunlardan biri Antony, diğeri The Dears. Bu kadar harkulade adamın/kadının arasında kalmışken bile gönül birini daha istiyor: Perry Blake. Blake de gelseydi sanırım bu yaz kimse iflah olamaz, İstanbul'un melankolisi tavana vururdu. Ama iyi olurdu, "Forgiveness"ı hep bir ağızdan söyler, "A Face In The Crowd"u İstanbul'a yakıştırır, "It's Time To Say Goodbye" da oturup ağlardık, bu şarkının sizi bilmem ama bana pek dokunacağı kesin zira bu yaz Eskişehir defterini kapatıyorum artık.

-Ama bütün bunlardan önce aşkımız Babylon’u uzaktan da olsa sevmeye devam ediyoruz. 12 Nisan Perşembe günü saat 21:30’te Deerhoof , ondan önce de ön grup olarak Grangulez sahne alacak.

-Öte yandan İstanbul Film Festivali’nin 15 Nisan’a kadar devam ettiğini hatırlatalım.

- Opera denen harkulade tarayıcıyı kullanıyorum artık bundan böyle! Elimde fare, sağ tuşa basıp ters L çizince mesela tarayıcı hop aşağı iniveriyor, fareyle düz L çizince sekme kapanıyor! BitTorrentçiler, ayrıca program kurmanıza lüzum kalmadan Opera üzerinden interneti sömürebiliyorsunuz. Hızlı mı hızlı, sevimli mi sevimli, oyuncak mı oyuncak bir şey bu! Adresi burada, yalnız Alternatif-İstanbul’un template’i tam olarak görüntülenemiyor, o nedenle emektar Firefox yalnızca bir site için her daim açık.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons