11 Mart 2007 Pazar

Yeni Keşifler


Akşam eklemesi: Bugün Galatasaray-Trabzonspor maçını izlerken içtiğim dark biraların da etkisiyle Trabzonspor'un Hamsiye kılıklı taraftarı gibi davrandığım için Ekvator'daki herkesten özür dilerim. Ancak Beşiktaşlıyım ve eğer Galatasaray yenilseydi aramız açılacaktı fikstürde. Olmadı, bize de maç bitiminde alkışlamak düştü iyi oynayanı. Eve gelince aldığım bir haberle mutlu oldum: Beirut (Zack Condon) 30 Haziran'da İstanbul'a geliyor. Haberin kaynağı için tıklayınız.


Geldim geleli gözünün yaşı durmadı İstanbul’un ne hikmetse. Yağmurun yağmasıyla bir alıp veremediğim yok, zira dün sabahki 1 saatlik su kesintisinde dahi hissetiklerimi düşünürsek söylenmek haddime düşmez. Ayrıca yağmur yağıyor diye dışarı çıkmayanlardan değilim, dışarısının evden daha cazip olduğunu bana düşündüren bir şey olsaydı zaten durmazdım.


Yağmur bahanesiyle ben de birbirinden güzel websiteleriyle tanışmış oldum. Bunlardan ilki 21. Yüzyıl İçin Fanzin başlığıyla yayınlanan Anti-Pop. Bir diğeri ise internet gezinmelerim sırasında vokalistinin bloguna rastgelip tanıştığım Jukebox adlı müzik grubu. Manic Street Preachers’in Ocean Spray adlı şarkısına yaptıkları cover hoşuma gitti, biraz araştırınca Cuma günleri saat 23:00’de İstiklal Caddesi’ndeki Old City’de sahne aldıklarını öğrendim. Bence Jukebox dikkatle izlenmesi gereken amatör gruplardan biri, gözlem listenize alıp takibinizi esirgemeyiniz derim naçizane. Yeni tanıştığım bir diğer websitesi ise Global İnsan(İnsan Haklarını İzleme Platformu). İlgili bölümde siteyi hazırlayanlar kendilerini şöyle tanımlamışlar: “Globalinsan, egemen globalleşme anlayışıyla geri kalan "insan" kavramına karşı bir şekilde, "global insan" tanımını ortaya koyar ve Türkiye'den ve dünyadan bu tanıma ters düşen gelişmeleri kamuoyuna duyurmayı kendi kendine görev edinmiştir.” Global İnsan sayfalarında gezinirken sitenin bir başka bölümüne ulaştım: Sosyal Fanzin. Medya, insan, toplum, çevre ve siyaset ana başlıkları altında eleştiri yazılarına yer veren Sosyal Fanzin bağımsız yayınların en güzel örneklerinden biri.


Farkında mısınız? İnsanlar kendilerini varolan ve sermayeye bağlı yayın yapan medyayla sınırlandırmıyor artık. Bağımsız internet günlükleri, fanzinler, çeşitli platformların websiteleri okuyuculara her konuda zengin bir içerik sunuyor. Bu yayınlar sansüre uğramadan, kesilip biçilmeden yayın yaptığından yanlı basın organlarından çok daha iyi ve kaliteli. İnternet denen olağanüstü bilgi kaynağında bu tarz yayınları keşfetmek bizi mutlu ediyor. Eğer sizler de bundan keyif alıyorsanız paylaşımlarınızı merakla bekliyoruz. Lütfen yeni bir müzik grubundan bir fotoğraf günlüğüne kadar içeriğinden hoşlandığınız siteleri paylaşın bizimle. Biz de yeni keşifler yaptıkça sitenin yan menüsündeki "İnternet Denen Dipsiz Kuyuya Anlam Katanlar"; "Destekliyoruz"; "Sanatçılar, Müzisyenler,Yönetmenler" bölümlerini güncelleyeceğiz.

2 yorum:

Emir Bey dedi ki...

biz de ezelden jukebox fanatiklerindeniz =)
canlı da dinlemelisiniz kesinlikle
rock n roll dan da keyif alıyorsanız özellikle =)

Ezgi dedi ki...

Ocean Spray'i güzel icra eden her gruptan takibimizi esirgemeyiz.

Canlı da dinleriz elbette fırsat yaratıp.

Sevgiler,
e.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons