6 Mart 2007 Salı

Günden Kalanlar...


-Yukarıdaki afiş 2010 İstanbul Kültür Kenti Afiş Yarışması’nda birinci gelen Aydın Gürer’in tasarımıdır.

-Sanat Dünyamız dergisinin 101. sayısında (Kış 2007) Burak Çetintaş’ın kaleme almış olduğu “İstanbul Evlerinin Ruhuna el-Fatiha!”adlı makalesi dikkatimi çekti. Yazarın arşivinden derlenmiş birbirinden güzel İstanbul sokaklarının ve evlerinin fotoğraflarının da yer aldığı makaleyi okumanızı öneririm. Dergide aynı zamanda doğumunun 400. yılı dolayısıyla bütün dünyada anılan Rembrant’ın hayatının ve eserlerinin anlatıldığı bir yazı ve Cezanne dosyaları bulunuyor.

-Google Video keşiflerimize Charlie Chaplin ile devam ediyoruz. Chaplin’in kısa ve uzun metrajlı filmlerinden seçmeler bu linkte.

-Yine Google Video’dan punk meraklılarını mutlu edecek bir belgesel: Sex Pistols, The Clash, Heartbreakers, Siouxie and The Banshes gibi öncü grupların arz-ı endam ettiği Punk Rock Movie 70’s”

-Gene gidiyorum. Evet, İstanbul’a. Fotoğraf çekeceğim, kedileri mıncıklayacağım, keyif yapıp pazartesi günü döneceğim. Bakalım İstanbul’da nereler kazılmış yine. Rogar kapaklarına dikkat. Gözündeki yaşını esirgediğin bebeğin elinden kayıp gidiyor birtakım sorumsuzların yüzünden. Sinir bozucu. Annem beni katiyen mazgallardan yürütmezdi zamanında, kızardım çok sakınıyor diye. Şimdi anladım. Anne olmadan da bir şeyler anlaşılıyor sanırım.

-Haftasonu İstanbul’da fevkalade konserler var. Ancak; konser ile ev kirası çarpışmasının galibi malum. Okul bitince zengin koca bulmalıyım.(hah. şaka tabi.)

-Youtube sansürlendi. Video Google’a aynı şey olursa ne yaparız, biz fakirler öksüz kalırız! Sansürleme sebebi yanlış öğrenmediysem Atatürk’e hakaret edilen kimi videoların şikayet edilmesi. İyi de bu biraz pire ararken samanlığı yakmak olmuyor mu?(bu atasözü böyle değilmiş gibi bir his var içimde, değilse dahi ben de yüzyıllar sonra ata mertebesine erişeceğimden kullanmakta sakınca yok sanki…) Atatürk’ü putlaştırıyormuşuz gibime geliyor, halbuki O'na tapınmamızı değil, düşüncelerini sürdürmemizi istemişti. Son günlerde yaşananlar dolayısıyla oldukça endişeliyim.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons