2 Aralık 2006 Cumartesi

İstanbul Büyükşehir Kazma İşleri Çalışıyor...


Pendik-Kadıköy minibüs yolunun Altıntepe'den Bostancı'ya kadar olan bölümünde her adım başı bir kazı çalışması var. Bu fotoğraf İgdaş'ın açtığı çukur ve ateşle yaklaşmak yasak. Sinirden kulaklarından ateş çıka çıka dolaşan insanları nasıl uzak tutacaklar, ben bilmem, İgdaş bilir.


Sahilyolu tabelası Şenesevler tarafına doğru çıktığı yolculukta hedefine yaklaşmak üzere. Yaklaşık 500 mt. daha öne alınırsa araçlar Suadiye'ye daha yakın bir noktadan sahilyoluna katılabilecekler.

Bostancı Sabit Pazarı'na giden yol. Aylardır kazılı durumda, araçlara kapalı, yayalar için çamur ve tuzak dolu olduğundan paralel sokakların kullanılmasını öneririm. En azından o sokaklarda kaldırım namına bir şey bırakmadılarsa da araba yolundan yan yan giderek geçebilirsiniz.


Ama yok ben ille de kaldırımdan yürüyeceğim derseniz çöküntülere, ne olduğu belirsiz fırlak borulara ve zaten çok afedersiniz döt kadar yolun iki yanına ve kaldırımlara parketmiş arabalara dikkat ediniz, topuklu papuç giymeyiniz, yanınızdan ilkyardım setinizi ayırmayınız.Gene de açılan bir çukura düşerseniz çukur sizi görmediği için(!) belediyeye tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz. Ha, unutmadan söyleyeyim, bütün bu çalışmalar sürerken yollar trafiğe açık durumda. Yani oldu ki çukura düşmeden ilerlemeyi başardınız, gelen geçen arabalara ve iş makinelerine dikkat ediniz.


Bostancı Gösteri Merkezi'nin ve Lunapark'ın olduğu caddenin başı. Bir zamanlar çevreyoluna da buradan çıkılırdı. Beyhude otobüs durağı vs. aramayın çünkü nereye kaldırdıklarını kendilerinin de bildiğinden pek emin değilim. Bütün güzergahlar değişti, dolmuşa ve minibüse zam geldi, taksi bulamazsınız. Evden çıkmayınız derim. İlle çıkacağım derseniz kendinize "İstanbul'da Hayatta Kalma Rehberi" hazırlayınız ve harfiyen uygulayınız.


Ha, unutmadan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun.

1 yorum:

linda dedi ki...

ya bak dellendım yıne. beynımın hıc durmadıgını dusunucek olursak bombardıman halınde su anda hersey. yanı bu nedır yaaaaa :(((( AAAAAAAAA

gıdıpte beledıyenın onunde bagırsak falan mı ben anlamıyorum kı daha ıkı kelımeyı brı araya getırıp konusamayan ınsanların nasıl elınde oluyor bu ısler . yanı tamam olması gerekıyorsa olsun ama. tam odaklanıpta bır bıtırsınler. bır kezde kalıtelı malzeme kullansınlarda 1 ay gecmeden yenıden kazılmak durumunda kalmasa. off offf.yanı nasıl bu kadar kotu duzenlenmıs olur bır sehır. yanı guzel ama. bır o kadar da kotu ... offffff. aslında topragın sucu yok tabıkı. ınsanın sucu hepsı. toplumun yola sokulması gerektıgıne ınanan yanı gudulmeyı destekleyen sahsıyetler gelıyorda aklıma. ıste alın tepıle tepıle gudulun bakalım..... hırrrrr cok sınırlendımmmm

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons