22 Şubat 2007 Perşembe

Radyo...

http://www.kurkehayir.org/akd/

Ne yazik ki dinleyemedik ama Radyo-1'deki Nuh'un Gemisi programinda yukarida adresini verdigimiz kultur sanat sayfamizdan bahsedildigi haberini aldik. Sevindik. Cunku bizler gibi her canlının yaşam hakkının var olduğuna ve doğanın bütünlüğüne dair kafa yoran sanatcilarin varligindan ve onlarin projelerini takip etmekten keyif aliyoruz. Hal boyleyken neden sayfalarimizda yer vermeyelim ki?

Ilk yazimizin konusu olan Morrissey'in vejetaryen oldugunu bilmekle birlikte tilki avcilarina karsi geldigini arastirinca ogrendik. Bir Morrissey dinleyicisi olup da yasam biciminden pekala haberdar olmayanlar olabilir. Morrissey vesilesiyle vejetaryenligi arastirabilirler, bu kisi neden Kanada turnesini iptal etti, fok katliami nedir diye bakinabilir, farkli bakis acilarina ulasabilirler. Bu sayfayi yapmaktaki amacimiz yukarida bahsettiklerimiz dogrultusunda insanlari dusunmeye sevketmek.

Bir video bile insanlarin hayatini degistiriyor. "Earthlings" adli filmi bugunku gosteriminde 70-80 kisi izlemis. Etkilenmisler. Internette arastirma yaparlarsa yollari birsekilde bizimle kesisecek. Filmi izlemeyi çok istemekle birlikte ne yazık ki olanak bulamadım. Elime bir videosu geçti. Ancak festival bittikten sonra sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.(filmin yalnızca iki gösterimi vardı ve bitti. Gene de festivalin bitmesi gerektiğini düşünüyorum video linki için.)

Iste sanat diyalogun, kimi zaman tartismanin yapamadigini yapma, anlatamadigini anlatma gucune sahip. O nedenle, iyi ki yasamin butun oldugunu kavrayanlar, savunanlar, sanatina yansitanlar, bunlari elestirenler, izleyip dinleyenler, cevirisine, ulastirilmasina emek verenler var...Bilmeden kimlere ulasiliyor bu orneklerle goruyoruz.

Gene "Dust in The Wind" i dinliyorum. Hem de bir zamanlar bir hevesle kalkıştığımız podcastlerden. Tekrar dinlediğimde bir arkadaşımın yorumunun doğru olduğunu görüyorum. Kendisi "w" diyişime takmış durumda. Haklı sanırım, sesim kuyruğuna basılmış seksi bir fare gibi çıkıyor. Katlanabilirseniz ve ilgilenirseniz linki burada. Ama şarkı seçimlerime diyecek yok doğrusu. Amatör ve de iyi niyetli olduğumuzu eleştirmeden önce göz önüne alınız. Sözcükleri daha az yuvarlarsam bu kadar önemli bir konuda daha fazla ciddiye alınırım sanıyorum.

Nuh'un Gemisi adlı program Radyo-1'de yayınlanıyor. Önümüzdeki günlerde Kürke Hayır Platformu da bu programda tanıtılabilir. Duyurusunu yaparım. Vakit buldukça bu programı dinlemenizi öneririm zira hiçbir anlamsızlığa ve cıvıklığa yer vermeden, doğru bir dil ile çok yararlı konulardan bahsediliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons