24 Şubat 2007 Cumartesi

Felafel House/Taksim

İstanbul yemek çeşitliliği açısından zengin bir kent. Beslenme şekli sebebiyle yemek seçmek zorunda olanlar ve genellikle dışarıda yemek yediğinde salataya ya da mezeye talim etmek zorunda kalanlar için farklı seçenekler sunuyor.



Kimi rivayete göre Mısır, kimisine göre Lübnan yemeği olan Felafel için kısaca Ortadoğu mutfağı'nın güzel bir lezzetidir diyip işin içinden çıkacağım ben. İstanbul'da da oldukça güzel Felafel yapan ve uygun fiyatlı bir mekan var: Felafel House. Nohuttan yapılan bir tür köfte olan Felafel vejetaryen lokantaların menülerinde mutlaka yer alıyor ancak Felafel House adlı mekan yalnızca bu konuda uzman. Talimhane'de(simit sarayının hemen yan sokağı) Filistinli bir baba-oğul tarafından işletilen küçük dükkanda bu lezzetli yiyeceği 5 YTL'ye tadabilirsiniz. Porsiyonları epeyce doyurucu, felafelinizin yanında humus, salata, "pita" adı verilen bir tür pide ve iki çeşit sos servis ediyorlar.



Felafel yapımı kolay bir yemek olduğundan evde de denenebilir. Portakal Ağacı adlı sitede verilmiş bu tarif ile değişik bir yemek hazırlayabilir, eğer tembelseniz Felafel House'dan alıp sağlığıma duacı olabilirsiniz. Evde hazırlarsanız yanına humus mezesini ihmal etmeyin, iki kadeh rakınız, ağrısız başınız, daha ne istersiniz bilemiyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons