5 Şubat 2007 Pazartesi

Herkes "Kaybedenleri" Sever...

Bir "Pollyanna'yı sevmiyorum" modasıdır gidiyor, hadi hayırlısı olsun. Pollyanna denen hanım kızın o meşum pornografik fıkraya dahi konu olan "en azından kaptırmadıgımız bir tarafımız kaldı" iyimserliği demode, moda olansa "La Haine" filmindeki Vincent Cassel veyahut "Trainspotting" deki Ewan Mc Gregor klonu adamlar. Avangard ve kara filmlerdeki karanlık sularda yüzen karakterler çıktı çıkalı, hatun milletinin kalbini çaldı çalalı etraf "ben zaten bitmişim, çok derinlere dalmışım, karanlık adamım ben bulaşma, boğulursun!" diyenlerle doldu birden bire. Onlar kendilerine "loser" diyorlar ama biz bu çeşit apartılmış etiketler kullanmaktan hazetmiyoruz pek. Bu "kaybeden" masalının okunduğu mekanlar genellikle girişin 20-30 lira olduğu, bir biranın 5-10 liraya satıldığı barlar-pavyonlar olunca karşınızdakine dikkatle bakıyorsunuz:cebinde kredi kartı, günün sonunda gidecek iyi kötü bir evi-barkı olan, biraz bunalmış adamlar Pollyanna ile dalga geçip "kaybedenlik" taslıyor, ekseriyetle "Kimse beni anlamıyor, hayat nasılsa anlamsız, ne diye yaşıyoruz ki biz abi, hmmm hadi güzelim en iyisi yatalım biz!" gibi birkaç anlamlı(!) cümle kurabiliyorlar. Arkalarında "ayy ne karman çorman bir kişilik, ben bunu kendine getiririm" diyen yirmiyaşaltı değiştirme meraklısı kadıncıklar bırakıyorlar enkaz olarak. (enkaz mı dedim? Onlar da büyüyecek ablası...) Bir kimlik arayışı ya da bunalımı ya da her ne derseniz deyin inandığı düşünceye neden inandığını bilmeden ve soruşturmadan savunup duran şahs-ı muhteremler epeyce sinir bozucu. "Tutunamayan" kavramı üzerinde bile yeterince düşünmeden çok afedersiniz "fucker" felsefesi ile birleştirilebilecek bir olgu sanan bu adamlar insanı Lebowski'yi bırakın...Al Bundy'den bile soğutuyor! ("Fucker"ın tam karşılığı bir Türkçe sözlük bulamadım. Bu terimi hem bildiğiniz anlamıyla, hem de argodaki "serseri" anlamıyla kullandım. Ancak "serseri" tam anlamıyla demek istediğimi karşılamadı. En kısa zamanda bir argo sözlük edinmek de farz oldu.) Ama ne hikmetse-herhalde yükselen "tutunamayan" akımı gereği- yalnız da kalmıyorlar. Morcheeba'nın o güzide şarkısında dediği üzre:everybody loves a loser/so you’ll be fine, you won’t be lonely long..."

4 yorum:

linda dedi ki...

demek cıdden ulkede looser modası cıktı haaa. hım bu yazıyı okuyunca aslında bırazda kafam karıstı kızmakta haklısın . neden bılmıyorum looser deyınce onurlu ama gururlu sefıller gelıyor aklıma. her seye ragmen gururulu. pollyanna ıse. hımmm. bır zamanlar ınsanların amelıe fılmı ılk cıktıgında benım bıle tepkı gosterdıgım fazla ıyımserlık durumunu sımdılerde cok arıyorum ve pollyanna yı sevıyorum. bazen cok abartılı olsada. ama gecenlerde sana yolladıgım fılmdekı gıbı. aslında cocuklar ıcın yapılmıs olan fılmlerın cogundakı cınsel unsurlar ( ay tutamadım kendımı cok komık. guluyorum bu arada) için yapılabilecek cok bır sey yok. her seyın bır fetısı var bılıyorsun.

of neyse biraz karısık oldu yazdıklarım ama. hayata tutunmus , abuk suuk modlara gırmeyen ınsanlar laızm bu hayatta. duru ve tertemız ınsanlar. haydı ıyı geceler

Ezgi dedi ki...

Bulursan haber ver öylesini:)

linda dedi ki...

ulan bukonuya karsı olan ınancımı asla kaybetmıycem. bu lafı buraya yazarak. bu konuyu dıgıtal ortamda da olsa olumsuzlestırmıs oluyorum sanıyorum. he he he. ela goz ve gamze kombınasyonu bırde benım bu ınandıgım kararktere bırlestırınce , o dedıgın koy dugununu yaparız sanıyorum. hehehe :)

Ezgi dedi ki...

Rezil ettin beni yav...Müşkülpesentliğim ortaya çıktı bak! Köy düğünü istiyorum, hem de Keşan'da falan. Roman Havasıyla göbek atıp tekirdağ rakısı içeriz.Amaaaan, hayali bile güzel, benim bile evlenesim geldi bre!

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons