23 Ocak 2007 Salı

İstanbul İçin Kepçelik Vakti

Şubat ayı demek benim için İstanbul kazanına kepçe olmak demektir. 30 kocaman(!) gün geçireceğim Yeditepe'de şubat ayında neler olup biteceğine şöyle bir bakmalı, gereken etkinliklere derhal bilet temin etmeli dedim ve gözüme çarpanları derleyip toparladım. Ölmez sağ kalırsam muhakkak gitmek istediğim bu etkinliklerden birinde aynı havayı soluma fırsatını buluruz belki sizlerle...


1.FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE

KOLEKTİF - BALKANATOLIA


Rezervasyon : 0212.334.87.40


Fransız-Türk müzik grubu Kolektif-Balkanatolia, ilk albümlerinin çıkışından bir yıl sonra, bizi yeniden, Anadolu ve Balkan kültür ve uygarlıklarının buluştuğu Doğu Avrupa geleneksel repertuarları üzerine kurulu bir müziğin ritimlerine götürüyor. Bu projeye hayat veren " Kolektif " müzisyenleri, müzikal keşiflere de açık bir şekilde, bu müziğin özgün karakterine bağlı kalıyorlar. Temalar ise, kompozisyonların orijinal niteliğine uygun biçimde çalınmakta ancak orkestrasyonda büyük bir serbestlik hakim olmaktadır.

Aslı Doğan (vokal); Richard Laniepce (saksofon, tulumba, kaval); Talat Ahmet (klarnet); Tamer Ahmet (akordeon); Şafak Velioğlu (cümbüş); Ertan Şahin (tuba); İzzet Kızıl (perküsyon); Ediz Hafızoğlu (davul)

www.infist.org

2.GLEN MATLOCK BRONX'TA !


Kapı Açılış 19:30
Ön Grup 20:00


Glen Matlock & The Philistines 21:30



PUNK ROCK'IN EFSANE GRUBU SEX PISTOLS'IN BAS GİTARİSTİ GLEN MATLOCK BRONX'TA !!!



Günümüz rock müziğinin beslendiği ana damarlardan biri olan punk rock'ın yaratıcıları efsanevi grup SEX PISTOLS'ın basçısı GLEN MATLOCK, 3 Şubat Cumartesi akşamı Tuborg'un sponsorluğunda Bronx'ta İstanbullu müzikseverlerin karşısında olacak.

Glen Matlock ve grubu The Philistines, unutulmaz punk klasikleri "Anarchy In The UK", "God Save The Queen", "Holidays In The Sun", "Pretty Vacant" gibi Sex Pistols parçalarının yanısıra, Matlock'un solo çalışmalarından örnekler de seslendirecek. (Detaylar)

3.Bonnie "Prince" Billy

Will Oldham (Gitar, Vokaller)
Alex Nielson (Davul)
Emmett Kelly (Gitar)
Aram Stith (Bas)
Azita Youseffi (Piyano)
Dawn McCarthy (Vokal)


Kült Ozan Şarkıcı Bonnie "Prince" Billy uzun bir aradan sonra ikinci kez İstanbul'da

Louisville'lı Bonnie "Prince" Billy ya da gerçek adıyla Will Oldham uzun bir aradan sonra ikinci kez Türk seyircileriyle bir araya geliyor. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 9 Şubat 2007 tarihinde bu sefer grubuyla birlikte hayranlarına seslenecek olan Will Oldham 1992 yılından bu yana müzik üreten bir şarkıcı ozan. Geleneksel country müziğini indie - rock duyarlılığının süzgecinden geçirerek şairane bir duruşla yeniden yorumlayan sanatçı bu duruşuyla genç nesillerin de kalbinde bir yer kazanabilmiş ender sanatçılardan biri. Kırılgan, yorgun sesiyle söylediği şarkılarında özlem, aşk, günah, ihanet, bırakılmışlık gibi insana ait duygulara, konulara, konumlara farklı bir bakış getirmesi sadece gençleri değil aynı zamanda günümüzün çağdaş müzik ikonlarını bile hayran bıraktı.

Bugün hayranları arasında Bjork, Nick Cave gibi isimler bulunuyor. Bonnie "Prince" Billy projesinden önce Palace ve türevlerinin adıyla (Palace Songs, Plave Brothers, Palace Music) 10' a yakın albüm yapan Will Oldham son beş senedir Bonnie "Prince" Billy personasına sadık kalarak albümler yaptı. Büyük usta Johnny Cash Oldham'ın "I see a darkness " isimli parçasını 2000 yılında çıkardığı "Solitary Man" albümünde yeniden yorumladı. Post rock topluluğu Tortoise ile kendisinin sevdiği parçaları “The Bold and The Brave albümünde yorumladı. Geçen sene çıkan "The Letting Go" albümü bir çok müzik dergisinin "2006'ının En İyileri" listesinde yer aldı. Bu albümün turnesi niteliğindeki İstanbul konseri yeni oluşturduğu grubuyla çıktığı ilk konser serisi olma özelliğini de taşıyor. (Detaylar)


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons