6 Kasım 2006 Pazartesi

Here We Go!


"Here We Go! " dedi Carl Palmer konsere başlarken... Öyle bir konser ki alınıp çantaya atılmış, sonra da incelenmesi unutulmuş bir konser broşüründe tamamen raslantı eseri keşfediliyor. Tam ortadaki Carl Palmer Band başlığına bakılıyor, "Acaba o Palmer mı bu Palmer? Yok canım değildir." Detaylar okunuyor ve havalara uçuluyor: Evet o Palmer, bu Palmer. Hangi Palmer mı?



Emerson, Lake and Palmer'ın Palmer'ı.



İlk ortaokul yıllarında "From The Beginning" dinlenerek başlanan, White, Tarkus, Brain Salad Surgery ile devam eden bir sevgi.



Önce bir sevinç kaplıyor ortalığı, hemen akabinde ise derin bir efkar hali. "Pazartesine iki sınav..."



Ama Palmer yahu bu...Hem de buralarda?



Gitmemek olmazdı. Gidildi.



"Here We Gooooo!" diye başladı Palmer döktürmeye. White, Tarkus, Brain Salad Surgery albümlerinden çaldı. Palmer çoştu, Eskişehir'de bir okulun spor salonu çoştu.



Şu kırmızı T-Shirt'lü çocuğa dikkat edin. Paul Bielatowicz adı. Pek sempatik, genç ve de yetenekli. Solo çaldığı sahnelerde salonu yıktı geçti.



Veeee sağ tarafta: Stuart Clayton! Gitarını konuşturdu, yetmezmiş gibi yeşil yeşil ışıklarını da yaktı, kırdı geçirdi salonu.



Ve Final! "Carmina Burana"yı bir de Carl Palmer Band'den dinleyiniz derim. Kaderin cilvesidir ki Eskişehir'e ilk gelip de gittiğim etkinlik "Carmina Burana" operasıdır. Birkaç yıl sonra farklı bir versiyonda yeniden kulaklarımın pasını aldı götürdü.



Final lafın gelişi elbette. Bis, bis, bis.



"Do you want moreee? Yeees? One more? Two more? Ok, two more." :) (Daha çalalım mı? Eveeet? Bir tane daha? İki tane daha? Hadi tamam, iki tane daha.)



Tamam, şimdi bir grubu daha dinlemek istiyorum Eskişehir'de. Hani belki bu dilek de tutar. "Calexico" gelsin.




Konser sonunda da Carl Palmer'dan bu güzel gecenin anısına bir imza kapıldı.


Bu arada delirip istemeden el salladığım ve kadrajını bozduğum için fotoğramı çeken arkadaştan özür dilerim, zaten hiç de fotojenik değilimdir. Uzaktan tele objektifi kulağıma zoomlayan şahsı ise yanımdaki arkadaşım " Kızım seni çekiyoor adam...Rahat dur az " demese görmeyecektim. Ne şekilde yakaladıysa artık umarım imha eder onları.



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons