1 Kasım 2006 Çarşamba

Bediha Teyze'nin Evi

Ünlü, çünkü ünlü bir fotoğrafçı bu güzel ahşap evi yıllar önce fotoğraflamış, camından bizim Bediha gülümsüyor. British Council 92 takviminde kullanılmış, ayrıca Cide'ye yolu düşen gezginler eğer biraz da fotoğrafa meraklılarsa bu evi es geçemiyorlar. Çok özel bir ahşap ev çünkü.



Ben tabi ki kimi odalarının güzelliğini fotoğraflama ayrıcalığına da sahip oldum. Dış çekimi yaparken Bediha Teyze hemen karşı çıktı: "Bayramlık perdelerimi takayım da öyle çekersin."

Belki bu kadar anlatmanın üzerine Bediha'yı ve takvime basılan fotoğrafı merak etmişsinizdir. 14 yıl önce bizimki gene aynı pencereden poz vermiş. Takvim evin oturma odasının duvarında asılı duruyor şimdi. Ola ki elinize British Council 92 takvimi geçerse pencereden bakan kadın bizim Bedoş'tur işte.

Meşhur cevizli baklavaların tepsi tepsi açıldığı mutfaktan öte mekan.




Bediha'nın kenara çekip de ayak üstü öğütler verdiği Cumba. Hani Mahmure'nin rastık çekip göz süzdüğü, her eski Anadolu evinin en önemli ve özel parçası. Neler mi dedi Bediha? "Kızım," dedi, "Önce okuyacaksın. Elin ekmek tutacak. Kimseye muhtaç olmayacaksın. Koca kahrı çekme sakın."
Bir de mani okudu, gene öğüt niyetine.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons