6 Haziran 2009 Cumartesi

Yeni bir isim: Stee Downes


Müzik kategorizasyonu konusunda karnem kırıklarla dolu. Tıpkı hangi sebze ve meyvenin hangi mevsime ait olduğunu, yanlışlarla dolu bir ilkokul ikinci sınıf testi sonucunda bilemediğimi idrak ettiğim -ki hala bildiğimden şüphe etmekteyim- gibi, müzik ve müzisyenleri zihnimde belirli kutucuklara yerleştirmede de sorun yaşamaktayım.

Elbette burada müzik üretim ve icra sürecinin küreselleşmenin de etkisiyle, farklı kültürel, siyasal ve ekonomik unsurlardan, iş modellerinden etkilenerek harmanlanmasının etkisi yadsınamaz.

Bu kadar gevelememden ne çıkacağını merak edenler olabilir. Aslında sadece geçtiğimiz hafta keşfettiğim İrlandalı bir gençten bahsedeceğim.

Stee Downes adındaki bu mütevazı genç, küçüklüğünden bu yana saç fırçasını mikrofon olarak kullanan Türk gençliği gibi ol(a)masa da müzikle haşır neşir olmuş. Bas ve akustik gitar, aynı zamanda keyboard çalan Stee, Dublin'deki eğitimini tamamlayarak 20o2 yılında Amsterdam'ın taşlı yollarını mesken tutmuş.

Amsterdam'dayken, şarkı sözü yazımı ve prodüksiyon işlerine yönelen Stee'nin ellerinden, Londralı Loose Ensemble tutmuş ve "Catalyst" EP'sinde iki şarkıda kendilerine eşlik etmesini istemiş.

Neyse efendim, gel zaman git zaman, Stee bir yolunu bulmuş ve sesini tüm dünyaya duyurmuş.

Yazının başıyla bağlantı kurmak adına şunu söyleyebilirim ki ben ne müzik yaptığını tam olarak bilemedim bu gencin. Caz, hiphop, akustik, folk, funk herşey var.

Alternatif-İstanbul'da yer almasının sebebi ise 24 Haziran saat 20:00'de Nu Pera'da performans sergileyecek olması. Nu Pera'yı daha önce görmemiş olmam sebebiyle,olumlu-olumsuz herhangi bir yorum yapamıyorum, ancak Stee'nin müziğinin hiç de fena olmadığını söyleyebilirm.

İlgilenenlere 24 Haziran gecesi için bir alternatif...

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons