27 Haziran 2009 Cumartesi

16. İstanbul Caz Festivali 2-15 Temmuz Tarihlerinde


İstanbul Caz Festivali programı her açıklandığında öncelike "Yeni Ozanlar" bölümünde kimin olduğuna bakarım. Kings of The Convenience, Blonde Redhead, Antony Hegarty ve Rufus Wainwright gibi müzisyenleri ard arda dinleme olanağı olunca haliyle festivalin bu bölümdeki yeni konuğunun kim olacağını merak ediyorsunuz. Ben açıkçası bu sene Patrick Wolf'ü çağırırlar diye ummuştum. Ama 16. Caz Festivali'nin programı açıklanınca bu seneki ozan şarkıcının Emiliana Torrini olduğunu öğrendim. Kötü mü oldu? Tabi ki hayır. Kendisiyle "Me and Armini" albümü sayesinde bir hayli teşviki mesaimiz olmuştu. 30'u aşkın konser ile güldür güldür gelmeye ve şehri caza bulamaya hazırlanan festivalin en "uçuşan" konserine imza atacağı kesin Torrini'nin.


Torrini'ye takılıp da programın geri kalanının da hakkını yememek gerek. 16. İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul, Stanley Clarke, Marcus Miller, Wictor Wooten, George Benson, Melody Gardot, Joe Jackson, Peter Cincotti, Fatih Erkoç, Kerem Görsev, Yıldız İbrahimova, Ayşe Tütüncü, Alim Qasimov, Erkan Oğur ve Derya Türkan gibi isimleri ağırlamaya hazırlanıyor.




Bu seneki festival mekanları arasında İstanbul Modern'in olması göze çarpan bir diğer unsur. Festivalin diğer durakları arasında Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nin yanı sıra The Marmara Esma Sultan, Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Nardis Jazz Club ve İstinyePark bulunuyor.


Bu yıl festivaldeki bir diğer yenilik ise festival’in vazgeçilmezleri arasında yer alan Caz Vapuru’na Balkan Vapuru'nun eklenmesi olmuş. Balkan müziğinin yükselişi karşısında eteklerim zil çalsa da, hala Ciguli'yi dinleyememiş olmak beni ziyadesiyle üzüyor.



Gelelim işin maddiyat kısmına. Festival biletleri 15-100 Lira arasında değişen fiyatlarda satışa sunuluyor. Biletix gişelerinden ve İKSV binasından biletleri satın alabilirsiniz.



Festival hakkında ayrıntılı bilgi için
burayı tıklayabilirsiniz.



16. Caz Festivali ile ilgili gözlemlerimiz takip edebildiğimiz kadarıyla festival süresince bu sayfalarda olacak. Ama siz şimdiden havaya girmek için Dream TV'de bugün saat 18:00'de başlayıp yarın 23:00'de sonra erecek festival özel programını takip edebilirsiniz.




0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons