13 Haziran 2009 Cumartesi

Yaz Ortasında Festival Ruhu

Bu sene Rock'n Coke' un en iyi taraflarından biri festival alanının İstanbul Park'a taşınmış olması. İstanbul Park, ister Anadolu yakasından olsun, ister Avrupa, ulaşılması Hezarfen Havaalanı'ndan çok daha kolay bir alan çünkü.


Festivalin cumartesi günü gerçekleşecek programı beni daha fazla ilgilendiriyor doğrusu. Aslında cumartesi gününün ana sahnesi ile pazar gününün alternatif sahnesi benim hayalime en yakın program olurmuş.


18-19 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin ağır topları Linkin Park, Nine Inch Nails, Kaiser Chiefs ve The Prodigy. Benim "görsem iyi olur" dediğim isimler ise Jane's Addiction, Cold War Kids ile Juliette Lewis. Her zaman alternatiften yana olan gönlümse alternatif sahne'ye çekiyor beni, zira Santigold ve her bir işlerini takip ettiğim ve hatta uğurlarında sakatlıklar atlattığım Fairuz Derinbulut festivalin asıl neşesini bulduracak isimleri.



Festival ruhu zor zanaat. Yıllardır görmek istediğiniz grupları doyumluk değil, tadımlık izlemek, ağzı ile değil, kıçı ile içen zibidileri katletmemek için tahammül sınırını üst düzeyde tutmaya çabalamak, senenin en son modasını takip edeceğim diye ucubeye dönen hatunlara katlanmaya çalışmak (bknz. freshtival) işin rengini hafiften bozabilir. Ama suyu abartılmamış içki, iyi müzik ve işbilir bir arkadaş grubu ile keyifli muhabbet anları geçirilebilir pekala.



Ayrıca, Coca Cola festival alanında ayran satılmasına izin verse iyi olur, zira temmuz ortasında sıcak çarpmaları, tansiyon oynamaları ve güneş yanıkları kuvvetle muhtemel. İlaç niyetine, şifa niyetine bulundurmakta fayda var, kolanın ya da biranın yukarıdaki dertlere deva olduğu görülmüş iş değil.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons