15 Haziran 2009 Pazartesi

İstanbul, Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında José Maria Vieira Mendes’i ağırlıyor




İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin desteğiyle Ve Diğer Şeyler Topluluğu tarafından düzenlenen Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi kapsamında, Portekizli oyun yazarı José Maria Vieira Mendes Haziran ayında İstanbul’a geliyor.


2001 yılında, oyun yazarı, yönetmen ve oyuncu Yeşim ÖZSOY GÜLAN öncülüğünde kurulan “Ve Diğer Şeyler Topluluğu” tarafından yürütülen “Yeni Metin Yeni Tiyatro” adlı proje; Türk tiyatrosunun evrensel boyutta tanınması amacı ile çağdaş oyun yazımı ve çağdaş oyun yazarlığı konusunu ele alıyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin desteğiyle Mayıs – Aralık 2009 tarihleri arasında her ay yeni bir oyun yazarını ağırlamayı hedefleyen projenin bu ayki konuğu ise genç yaşına karşın Portekiz’in önemli tiyatro yazarlarından biri olan José Maria Vieira Mendes.



21 Haziran Pazar günü saat 15.00’de Mendes’in orijinal dilinden Türkçe’ye çevrilen oyunu “Karım”, Yiğit Sertdemir’in rejisiyle Pera Müzesi’nde okuma tiyatrosu olarak seyirciyle buluşacak. Okumanın ardından yazarla bir de söyleşi düzenlenecek. Ayrıca 22 ve 23 Haziran günleri saat 18.00 - 22.00 arasında GalataPerform’da José Maria Vieira Mendes ile oyun yazarlığı konulu bir de atölye çalışması düzenlenecek.



Etkinlik hakkında bilgi almak için: 0212 243 9991, 0532 7827805

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons