9 Haziran 2009 Salı

İstanbul Sahnesi'nde Olup Bitenler

Bu akşam değişmez rutinim içinde Halk Ekmek'ten çavdarlı ekmeğimi almış (Halk ekmeğin çavdarlısının üzerine tanımıyorum, bu denli öznel yorumu da başka hiçbir şehir rehberinde bulamazsınız hani, kıymetimiz biline...) deniz otobüsü ile eve dönerken Roll dergisinde Pozitif'in 20. yılı münasebetiyle Pozitifçilerle yapılan röportajı gördüm. 20 yıl dile kolay, ayıla bayıla izlediğimiz konserlerin arka planını bu işin en deneyimi ekibinden dinlemek iyi olur diye düşünerek okumaya başladım.



Röportajda kendileri için çalışan onlarca kişiyi de düşünmek zorunda olduklarından dolayı sponsorsuz işe kalkışamamalarından, piyasada "sevilene" ayak uydurmak durumunda kalmalarından ve bu nedenlerle de gönüllerinden geçen isimleri çoğu zaman es geçmek zorunda kalıp bağırlarına taş bastıklarından falan sözetmişler.


Bir yandan aradan geçen 20 yılda kapitalist dünyanın dayatmalarının içinde mümkün mertebe temiz kalmaya çalışan, broşürlerine "kitle zevkini sömürenler" yazan fazla naif hayalperestlerden "misyona-vizyona" saran "kurumsal" bir organizasyon şirketine dönüşen Pozitif'in değişim sürecini okurken bir yandan da İstanbul'da izlemeyi merakla beklediğim isimler konusunda da fikir sahibi oldum. Manu Chao ya da Tom Waits gibi isimleri getirmenin zorluklarına hak verdim.



Ama yine de paçayı tümden acımasız çarklara kaptırmayan, tümüyle piyasanın çabuk "akışan-kokuşan" hallerine mahal vermeyen Pozitif'ten umut kesilmez. Ne de olsa, Don Quijote ruhu ile kurulan hayallerin sonu yok.



Hadi şimdi bir oyun oynayalım: İstanbul sahnelerinde görmek istediğiniz müzisyenleri ezgi@alternatif-istanbul.net adresine gönderin ya da FriendFeed'e yorum olarak ekleyin. Sonra onları liste halinde Alternatif-İstanbul'da yayınlayalım. İstediğiniz kadar hayal kurmak serbest. Önermesi bizden, uygulaması organizasyonlardan.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons