20 Ağustos 2007 Pazartesi

Patti Smith 25-26 Eylül'de Babylon Sahnesinde


Bu sene Antony and The Johnsons’dan sonra beni en fazla heyecanlandıran, karnımda kelebekler uçuşturan, tek ayağımın üzerinde zıp zıp zıplatan konser haberini almış bulunuyorum: Patti Smith 25-26 Eylül’de Babylon’da sahne alacak. Dile kolay, lisede Horses albümüyle başlayan bir aşk benimkisi. O günlerin hatırına, şimdi kulaklarınızda My Generation.






Bilindiği üzere Patti'nin en sevdiği şarkıları yeniden yorumladığı albümü Twelve 2007'nin Nisan ayında çıkmıştı. Albümde Patti'nin ellerinde bambaşka hallere dönüşen şarkılar arasında Rolling Stones'tan Gimme Shelter, Nirvana'dan Smells Like A Teen Spirit, Stevie Wonder'dan Pasttime Paradise gibi şarkılar bulunmakta. Babylon konserinin son albüm ağırlıklı olacağını bilmek bu sefer handikap yaratmıyor zira Patti bildiğimizi sandığımız şarkılara kendi benliğiyle dokunmuş ve şarkılar elinde bambaşka bir hale bürünmüş. Twelve albümünden, Patti'nin sesinden Smells Like A Teen Spirit:




Patti Smith


25 Eylül Salı / 21:30


26 Eylül Çarşamba / 21:30

Punk rock'ın ilham perisi, en az Bob Dylan ve Beatles kadar efsane ve sonsuza dek hatırlanacak bir rock’n roll ikonu: Patti Smith, Babylon’da! PJ Harvey’den Kim Gordon ve Liz Phair’e kadar birçok kadın rockçıya ilham veren, müziği kadar hayat içerisindeki duruşu ve sanatına olan yaklaşımıyla da yaşayan bir efsaneye dönüşen zamanımızın en başarılı hikaye anlatıcılarından biri olan Patti Smith, Babylon’un yeni sezon açılışı için, Garanti Caz Yeşili Efsaneler serisi kapsamında ülkemize geliyor... Saçtığı ışığı, gittiği her yere ilham olarak götüren, aşıkları peşinde sıralanan Smith, yaklaşık 40 yıllık sanat hayatı boyunca hep kendine has biri olarak akıllara kazındı. Saf rock’n roll’u pür entelektüel bir çizgide yaşadı; şiir ve müziği meslek olarak değil hayat tarzı olarak benimsedi. En büyük kadın rock yıldızlarından olmasına rağmen, başarı için asla cinsiyetini ön plana çıkarmamasıyla; kadın değil bir sanatçı olarak algılanma çabasıyla da önemliydi Patti Smith. Erkek gibi giyinmesi ve kıyafetlerini asi karakterinin bir uzantısı olarak görmesiyle de modacıların en büyük ilham kaynaklığını yaptı. 1975 yılında yayınladığı ilk stüdyo albümü “Horses” ise, müzik dünyasının ilk art-punk albümü olarak kabul ediliyor ve tüm zamanların en ilham verici albümleri listesinde üst sıralarda yer alıyor... Patti Smith, Avrupa’nın en önemli müzik kulüplerinden biri olan Babylon’un sekizinci sezonunun açılışına özel iki konserle İstanbul’da olacak...

Fiyatlar henüz belli değil.

Detaylar için Babylon’un Websitesini takip edebilirsiniz.


2 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Mimlendiniz!

Benim Kokularım

Sevgilerimle :o)

Ezgi dedi ki...

Çok çılgın koku tercihlerimde yakın zamanda iştirak edeceğimdir bu hoş paslaşmaya.

Ezgi'cim,hazırlan! Daha yazı ortada yok ama ilk pas sana gelecek!:)

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons