19 Ağustos 2007 Pazar

İstanbul Bugün...

I hurt myself today/ to see if I still feel/I focus on the pain/ the only thing that's real...




Ada Motorları



Birbirlerini hiç tanımayan ve belki de bir daha hiç karşılaşamayacak insanların karşılıklı birer “Merhaba” çaktıktan sonra rahatça içlerini döküp dertleşmeleri…Mandabatmaz’da sade Türk kahvesini arkadaş muhabbeti işliğinde yudumlarken yan masada oturan beyefendinin kızını okutabilmek adına binlerce lira borca girdiğini öğrenmek…Vapurlardan, kalabalıktan, İstanbul’da canlı müzik dinlenebilecek bir mekandan, değişik bir yemekten, hayat gailesinden ve filmlerden konuşmak. Kahvelerimizi getiren genç delikanlının güleç yüzü ve kahve tabağına dökülen kahve için hemen koşup peçete getirmesi… Her teşekkür edişimizde yüzüne yerleşen gülümseme ve kısık sesle “ne demek” diyişi… Kahve falı...Meyhane masasında karşı masanın istek şarkısına duyulan minneti şarkının şerefine kadeh kaldırarak göstermek… Dondurmacı Yaşar Usta’nın ikram ettiği enfes dondurmalar… Yeni açılmış bir zeytinyağı dükkanında alacağınız yarım kilo zeytin için onlarca zeytinin tadına baktırılması… Bir sokak müzisyenin tanıdık çıkması… Ve Eylül ayının gelişini müjdeleyen sokak çalgıcıları… Sokağın başındaki kitap tezgahını karıştırırken saman kağıda basılmış beyaz dizi kitaplarını ayaküstü okumak ve kıkırdamak… Sokak simidinin en yanığı, mısırın en tuzlusu, Beyoğlu Çikolatası’nın en büyüğü… Yediğiniz yemekten önce ikram edilen zeytinyağı ve mısır ekmeği…(Zencefil ve Parsifal). 5 kadeh kırmızı şaraptan sonra dans pistine fırlayıp önce Chez Maya’nın “Let’s twist again" parçasıyla dans etmek, sonra “Osman Aga” ile göbek atmak… (bir dahaki düğüne çalışarak gitmem lazım.)

Öte yandan nikah dairesinin otoparkında para koparmak için arabanın birine asılan selpakçı çocukların mafya kılıklı adamlarca sopalarla dövülmesi… Açıkhavada tiyatro oyunu izlerken çekirdek yiyip defalarca uyarılmasına rağmen cep telefonu ile konuşanlar… Yapı Kredi Yayınları’nın Galatasaray'daki yerinde çalışan suratsız görevliler… Uçuk ev kiraları... Alışveriş merkezindeki kozmetik dükkanlarında çalışan görevlilerin yüzlerindeki ağır makyaj... Gelinlik giydirilmiş Cowparade ineğinin belindeki kırmızı kuşak...

demekti.

Not:Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, büyük aşkım Red Kit'in albümlerini yayınlamış. Galatasaray Lisesi'nin hemen karşısında bulunan satış mağazasında %20'lik bir indirimle 8 YTL'ye satılan albümler çizgi roman severlerin ilgisini bekliyor.




0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons