23 Ağustos 2007 Perşembe

BARIŞAROCK 5 YAŞINDA!




2007 Karşı Festival

24-26 Ağustos 2007 - Sarıyer Mehmet Akif Piknik Alanı

ÜCRETSİZ…

BARIŞAROCK 5 YAŞINDA!

2003'te müziğimizi küreselleşmenin halkla ilişkiler etkinliği haline getirmeye çalışan bir çokuluslu şirkete karşı başlattığımız karşı festivalimiz, 5. senesine kendi gündemini ve kendi geleneğini yaratmış, Türkiye'nin en büyük müzik festivali ve en önemli barış eylemlerinden biri olarak giriyor. Barışarock, dünyanın haline bakıp yükselttiğimiz "acil barış" çığlığı ile müziğin umudunu buluşturuyor.

DÜNYA SAVAŞLARLA KAN AĞLIYOR.

2007'de de temel meselemiz Barış! İnsanlık, 20. yüzyılın kanlı mirasını 21. yüzyıla taşıdı. Dünyanın dört bir yanında yanan savaş ateşleri milyonlarca insanın yokolmasına yol açarken, dünya yoksulluk, tecavüz, kan ve acı denizinin içinde büyük acılarla kıvranıyor. Savaş, insanlığın en büyük felaketi. Ve savaşmak bir kadermiş gibi yutturulmaya çalışılıyor. Savaş çığırtkanları susmak, doymak nedir, bilmiyorlar. Oysa savaş çılgınlıktır. dünyanın evimiz, insanlığın ailemiz olduğunu görememektir. Savaş insanlığın intiharıdır.

BarışaRock olarak, savaşsız bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden uluslar arası savaş karşıtı hareketin bir parçasıyız.

HEPİMİZ FARKLI, HEPİMİZ EŞİTİZ!

Irkçılık dünyanın her yerinde kullanılan bir hipnoz yöntemi. Hem uyutuyor hem güdülüyor, böylelikle kışkırtıyor, saldırtıyor. "Benim kanım seninkinden üstün" demek nasıl bir saçmalıktır, anlamakta zorlanıyoruz. "Bir bebekten bir katil yaratan" sistemin ırkçılıktan beslendiğini biliyoruz. Irkçıların "biz kahraman, asil, büyük ve güçlüyüz; diğerleri korkak, zayıf, hain, kalleş ve aşağılıktır." diyerek kana boyadıkları dünyamızın yaşanılır bir yer olması için, ırkçılığın yer yüzünden silinmesi gerektiğini düşünüyoruz.

BarışaRock olarak, ırkçılığa karşı, bütün dünyanın kardeşliğinden yanayız.

BAŞKA BİR ENERJİ MÜMKÜN!

Kesinlikle farkındayız! Giderek tükenen bir enerji kaynağı olmasına rağmen petrol, milyonlarca insanın kanını döken pis bir savaşın gerekçesi; diğer yandan da dünyayı yaşanmaz hale getiren küresel ısınmanın temel nedenidir. Başta petrol olmak üzere bütün fosil yakıtların denetlen(e)meyen tüketimi, insan neslini tehdit ediyor. Azalan petrol kaynakları hem savaşların sebebi olurken, petrol tüketimiyle salınan karbondioksit, yarattığı "sera gazı etkisiyle" atmosferimizi bir tür fırın haline getiriyor. Eğer bir an önce petrole dayalı enerji kullanımını azaltmaz ve yeni çevre dostu enerji kaynaklarına yönelmezsek gezegenimizi yeni bir felaketin beklediğini biliyoruz.

BarışaRock olarak, Türkiye'nin Kyoto sözleşmesini bir an önce imzalamasını savunuyoruz.

BAŞKA BİR DÜNYANIN ŞARKILARI

BarışaRock, şarkılarımızın barış için yanyana gelmesi, sesimizin güçlenmesi. notalarımızın kanatlanması. BarışaRock, başka bir dünya ve başka bir eğlencenin kapısını aralayan festival. BarışaRock, müzik endüstrisine karşı kalbimizin sesi. Yola çıkarken "rock gücünü samimiyetinden alır" demiştik. 5 yıl sonra müziğin piyasalaştırılarak, içi boşaltılarak, ehlileştirilerek işgal edilmesine BarışaRock eylemcesiyle direniyoruz.

BARIŞAROCK, KARŞI FESTİVAL!

"Başka bir dünya mümkün" diye yola çıkan Barışarock; savaşa karşı barışı, ırkçılığa karşı kardeşliği, ekolojik felakete karşı çevreyi savunuyor. 2007 Barışarock festivali bu üç konuyu temel derdi ediniyor.

Konser ve diğer etkinlik programlarını öğrenmek için Barışarock'ın websitesine tıklayabilirsiniz.

6 yorum:

hacı muhittin dedi ki...

onlarca STK'nın stand açacağı ender organizasyonlardan;
bu hafta sonu naapak diyenler; ırgalanak da durulak annem (met.üst.'ten)

Ezgi dedi ki...

Geçen sene çadır kurduyduk. Güzel anılarımız var. Bu haftasonu şehirdışına kaçırılma durumu söz konusu. Yanımda Manu ve Antony olacak.

Anılar, şimdi gözümde canlandılarrrr....(coşkun sabah'tan. sahi bi çoşkun sabah vardı, ne oldu ona?)

Tacim dedi ki...

Çoşkun Sabah bi ara karısını dövüyordu, tabloid gazetelerdeki haberlere göre. Unutulmaz dişleriyle kazındı akıllara. Ve, tabii ki o muhteşem çene yapısıyla...

ezop dedi ki...

Sen şimdi bu sene BarışaRock'a katılmayanlardan mısın Ezgicim? Ben de festivalle ilgili yazıma yapılan yorumlarda Ezgi gider, ben de oradan festivali takip etme fırsatı bulurum demiştim. Üzüldüm bak şimdi. Senin festival karelerini görmek, izlenimlerini okumak güzel olurdu. Neyse seni çok sık boğaz etmeyeyim sen sevgililerinle baş başa bir tatil geçir bakalım ;)

E. dedi ki...

Ezopcum,

-ah bu ad... Babam yıllar önce Ezop ya da Ezoş derdi, artık ne bu hitapları kullanıyor, ne de aramız o zamanlardaki gibi...-

Geçen sene hem arkadaşlarımın kurduğu standlara yardımcı olmak için çadırımı valizimi almış gitmiştim. Fevkalade bir iki gün geçirmiş, Tuborg biranın üzerimdeki diüretik etkisini keşfetmiş, Efes satmadıkları için hayıflanmış, güzel müzikler dinlemiş, hoş sohbetler etmiş ve idealleri canlandırmıştım.

Bu sene gitmeye niyetlenmiştim ancak annem kendisin uzun süredir ektiğimi-5 senedir- ve iki günümü ayırmamın herhalde zor olmayacağını söyleyerek teyzemin ağaçlar içindeki, leb-i derya evine kaçırdı. Yanıma Manu Chao ve Antony 'i aldım yalnızca ve Oscar Wilde. Dorian Gray'in Portresi'ni yeniden okudum ve İstanbullular'ı yarıladım-bitiremeden döndüm.- Sessiz-sakin bir cuma-cumartesinden sonra bulunduğumuz yere yakın diye Çınarcık'ta bir Biç Kılab'a götürüldük ki aman yarabbim. İşte inan o an... Barışaaaaaa Rockkkkkkk diye inledim.

İki saat önce döndük eve, insanın evisi gibi yok. Sahilde bir şarkı dinledim, hatırladığım kadarıyla sözlerini aratıp adını bulacağım. Şarkının sözlerinden aklımda kalanlar:

-ben mecnun diilim
leylaya aşık olamam ki
kimini dudağından
kimini nefesinden
kimini uzun bacağından dolayı severim.

Öyle.

:)

E. dedi ki...

Hayatımda senin kadar magazintrak bi adam görmedim Tacim. Karısını mı dövüyormuş? Vay ......! (boşlukları doldurun)

Artık Coşkun Sabah dinlemicem katiyen. Protesto ediyorum.

Ne çeneydi, allahu teala günah yazmasın(!), benzeri rahmetli Sakıp ağada var idi.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons