30 Ağustos 2007 Perşembe

Kadının Fendi, Daltonları Yendi!

Image Hosted by ImageShack.us


Fani dünyamızdan ayrılalı 6 sene olsa da 1940’larda doğan kovboy oğlu Red Kit’in maceraları, Morris’in ölümünden sonra bayrağı devralan Achdé’nin çizimleri ve Laurent Gerra’nın senaryoları sayesinde sürüyor.Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan “Daltonlar Evleniyor” albümü Red Kit’in babası Morris’e “sen rahat uyu, mirasın emin ellerde” mesajını veriyor ve daha da önemlisi Yalnız Kovboy’un efsanesi devam ediyor. “Daltonlar Evleniyor”, Yapı Kredi Yayınları’nın 2007 yılında yayınlamayı planladığı 6 Red Kit albümü’nün ilki. Fransa’dan sonra ilk kez Türkiye’de yayınlanan “Daltonlar Evleniyor” albümünde Red Kit’e nefretle karışık bir tutkuyla bağlı olan 4 Dalton’un başı büyük derde giriyor! Öykü, tutuldukları hapishaneden firar etmek için tünel kazan Daltonlar’ın hapishane müdürünün odasına çağrılmaları ile başlıyor. Hapishane müdürünün af kararını açıklamasını beklerken Daltonlar kötü bir haberle sarsılıyorlar: "Güzel ve soylu ülkemizin hapishanelerinde yer kalmadığından ve Dalton kardeşlerin durumları göz önüne alınarak Adalet Bakanlığı, kendilerine verilen 387 yıllık hapis cezasını değiştirmeye karar vermiştir. Beyler, iki hafta sonra asılacaksınız!" (syf:3). Daltonlar, kararın şokunu atlatmaya çalışırken hücre komşuları düzenbaz yargıç Biglard, 6 Haziran 1858'de yürürlüğe giren bir ceza maddesini hatırlatıyor: "Eğer bir kadın ıssız bir bölgede aile kurmak üzere suçlu biriyle evlenmeyi kabul ederse ölüm cezası, ömür boyu evliliğe çevrilir." (syf:5).



Daltonlar, “Denize düşen, yılana sarılır.” diyen güzide atasözünün Vahşi Batı dilindeki versiyonuna uyarak analarına mektup yazıp kendilerine evlenecek kızlar bulmasını istiyorlar. Dalton ana, ev kızı-bar kızı, yaşlı-genç, güzel-çirkin demeden bölgedeki bütün kızları oğullarına yapmaya çalışsa da Dalton Kardeşler’in kötü ünü buna engel oluyor. Hatun kişiler evlenmektense öldürülmeyi tercih edecek kadar Daltonlar’dan nefret ediyor! Yaşlı Dalton Ana en nihayetinde “Düz Kafalılar” adlı Kızılderili kabilesinin reisinin 4 kızına Daltonlar’ın izdivaç tekliflerini kabul ettirmeyi başarıyor. Ve tahmin edeceğiniz üzere şenlik böylece başlıyor! Birbirinden korkunç üç kızla dünya evine -pardon, kızılderili çadırına - giren Joe, Jack ve William’ın aksine kedi gibi dört ayağının üzerine düşen ve kabile reisinin evlatlığı olduğu için güzellik bakımından diğer kızlardan şanslı olanla yuva kuran Avarel dışındaki Daltonlar, erkekler için kurulacak Mor Çatı benzeri biri kuruluşa sığınabilecek kadar berbat durumdadırlar! Hergün karılarından dayak yiyip ev işlerine zorlanan Daltonlar’ın en azılısı Joe bile karısına gıkını çıkaramamakta ve Red Kit’in bir an önce canını alması için dualar etmektedir! İsyan bayrağını çektikleri anda Düzkafalılar’ın reisi asıl gayesini Daltonlar’a açacaktır. Yeniden haydutluğa dönmek için her şeyi yapmaya hazır dörtlü, teklife balıklama atlayacak ve maceranın ikinci bölümü başlayacaktır!



"Daltonlar Evleniyor", Red Kit'in yirmi yıllık çevirmeni Eray Canberk tarafından Türkçeye çevrilmiş. Albümde Daltonlar’ın yanı sıra sevgi kelebeği köpek Rin Tin Tin, akıllı ukela Düldül ve bütün bunlara ek olarak sinema dünyasının tanınan yüzleri arz-ı endam ediyor. Bu da albümün süprizi olsun, bakalım tanıyabilecek misiniz?


Yapı Kredi Yayınları’nın Galatasaray Lisesi’nin hemen karşısında bulunan satış mağazasında %20 indirimle 8 YTL’ye satılan diğer albümler ise:

Pony Express

1 yorum:

fırat dedi ki...

Dün aldım, bugün okudum. Bugün birde bu yazıyı gördüm. Güzel oldu ki zaten Daltonlar Evleniyor'da öyle. Ben de bi Red Kit var, çok eski böyle, en sevdiğim çizgi romanlarımdan. Ben şimdi gidip Britpop'la ilgili yeni bi grafik roman var, onu alacağım.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons