14 Ağustos 2007 Salı

Kahpe Bizans’ın Utanmaz Sürtük Kızı İstanbul, Cefakar Anadolu Kadını Ankara'ya Karşı

Image Hosted by ImageShack.us


Ankara'da eylemciler susuzluğu "Panzer bize su sıksana" gibi ironik ve yaratıcı pankartlarla protesto ederken su zengini (!) İstanbul'un Tarabya ilçesinde gecekondularının yıkımını engellemek isteyen vatandaşlar yıkım ekipleriyle tartışıyordu. Çevik Kuvvet Polisi'nin panzerlerle tazyikli su sıkarak evlerinin yıkılmasına engel olmak isteyenleri geri püskürtmesi dikkat çekti. Görüldüğü üzere Ankaralılardan panzerin suyu bile esirgenirken İstanbullular bu açıdan da fevkalade şanslılar...

***

Evvelsi akşam haberleri izliyorum, kanallardan birinde bir anons duydum: İstanbullular, Ankarılalar’a nispet yaparcasına haftasonunu suyun içinde geçirdi!

Mevzu bahis haberde zengin ve şımarık çocuklar olan İstanbullular’ın fakir ama gururlu çocuklar olan Türkiye’nin geri kalanına nispet yaparcasına su parklarına akın ettiklerini ve günlerini suyun içinde çılgınca debelenerek geçirdikleri anlatıldı. Habere konu olan bir avuç insanın İstanbullular olarak genellenmesini bir tarafa bırakın, görüntülerden anladığımız kadarıyla herkes kendi halinde eğleşiyor, kimsenin Ankara’ya nispet falan yaptığı yok! Haberi neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Ey güzel haberci kardeşim, İstanbullu memleketin başına gelen kuraklık belasından kendisini muaf mı tutuyor ki ona buna nispet yapsın? Ankara’nın musluğundan su akmaması İstanbul’u neden mutlu etsin? Sanki İstanbul, küresel yanmanın, iklim değişikliklerinin ve çarpık kentleşmenin getirdiği sorunlardan uzak yaşayan güllük gülistanlık bir şehirmiş gibi? Bu ötelemenin, üstünlük taslamanın ve ayrıksılaştırmanın ne mantığı var?

Hı, hı, cevap verin? (iyi geceler Türkiye, her nerede susuyor ve susatılıyorsan...)


1 yorum:

ezop dedi ki...

başlık süper olmuş, vallahi süper olmuş ya...hay aklınla bin yaşa

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons