24 Mayıs 2010 Pazartesi

Festivallerde Katiyen Görmek İstemediklerimiz

boykgladyatör


İstanbul'un soğuğunu biraz olsun çekilir kılan kışlık müzikal mabedler yaz münasebetiyle tatile giriyor olsa da, festival mevsiminin başlamak üzere olması biraz olsun hüznümüzü dağıtıyor. 23 Mayıs'ta Chill Out Festival ile başlayan macera, 29 Mayıs'taki Freshtival ile devam edecek. Arkasından 19-20 Haziran Efes One Love, 25-26-27 Haziran Sonisphere gelecek. 1-20 Temmuz'daki Caz Festivali ortalığı kasıp kavurduktan sonra, ortalık biraz olsun sakinleyecek. Daha önce Temmuz'da yapılacağı açıklanan Masstival'in ise, eylül ayına alınmasıyla festival keyfinin sonbahara kadar tam gaz süreceği kesinleşti.




Yaklaşan festivaller münasebetiyle gazete ve dergiler giyimden kuşama, yemeden içmeye festival trendlerini çarşaf çarşaf yayınlamaya başladı. Önümüzdeki dönemde zaten bunlarla zaten haşır neşir olacağınızı düşünerek biz "Festivallerde Ne Yapılmamalı?" dosyası derledik. Yazıyı burada gün ışığına çıkarmadan önce Twitter'da kendi aramızda konuştuk, sonra da festivallerde görmek istemediklerimizi şu şekilde toparladık:


- Artık görmekten çok ama çok bunaldığımız siyah fötr şapka. Pete Doherty yüzünden hayatımıza giren fötr şapka artık ziyadesiyle sıkıntı vermeye başladı. Güneşten korunmak için birbirinden güzel hasır şapkalar bizi bekler.


- Gladyatör sandalet denen moda faciası bırakınız Sex and The City'de kalsın, ve hatta tarihe gömülsün.


- Yırtık tayt ve düşük bel pantolon. Kıyafetlerinizin içindekileri tahmin etmek konusunda bırakın biraz hayalgücümüz çalışsın.


- Dar paça ama beli yarıya kadar inen pantolon, pötikare Vans ve renkli güneş gözlüğü üçü bir arada tam bir felaket.


- Çakma Bob Marley'lerden sıkıldık. Şile bezi pantolonlu, rastalı adamlar ve özenti hippie kafası bitsin gitsin.


- Hangi konsere geldiğini bile bilmeden sadece "gittim" demek için boy gösteren ünlü, yarı ünlü ve ünlü olmaya meraklı ünsüz piyasacıları tek tek deşifre ediyoruz.


- Şarkı sözlerini bilmeden söyler gibi yapanların burnuna dayamak için yanımızda eter bulunduracağız.


- Sahne önüne kadar gitmeye kastığı halde müziği dinlemeyip car car konuşup rahatsız edenlere karşı silahlanıyoruz haberiniz olsun. Şimdiden erik ve kiraz çekirdekleri toplamaya başladık. Bir de plastik boru kestirdik mi, tamamdır.


- Ön tarafa "yardırarak" geçenler için şeftali ve kayısı çekirdeği topluyoruz.


- Tam geçiş yolunda sanki kıyı köşe yokmuş gibi dikilip birbirini vantuzlayan şapşal aşıklara batırmak için mor iğneler hazırlıyoruz.



- Bir zavallı erkek tip bulup omzuna tüneyen ve sahneye cırlayan kızların omzuna tünediği beyler için çılgın komplolar planlamalı.




- Geçen sene pek pogo dansı yapan kalmamıştı, bu sene artık tarihin tozlu sayfalarına gömülmesini umut ediyoruz.



Sizin festivallerde görmek istemedikleriniz vardır elbet. Bizi merakta komayın, paylaşın.


Dip Sos: Listeye katkıda bulunan herkese sanal gerilla hareketimize katkıları için teşekkür ederiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons