9 Mayıs 2010 Pazar

10 Mayıs 2010 Gündem Toplantısı

İçimdeki araştırmacı gazeteciyle gündem toplantısına girdim bu sabah. Şehirde neler var, neler yok döktüm. Neler olduğunu sonra konuşuruz da, örneğin artık Yeni Rüya Sineması yok. Son film olarak Min Dit'in gösterimi yapıldı ve kapısına kilit vuruldu. Artık belirsiz akıbetlerini bekleyen onlarca hayalet binadan biri olarak Beyoğlu'ndan her geçişimizde suratımıza tükürmeye devam edecek, bu da bizim aymazlığımızın cezası olsun.


TMMOB, Fatih Belediye Başkanlığı hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Konu, Fatih Belediyesi'nin İstanbul Yenileme Alanları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Arkeoloji Müzesi'nin kararını beklemeden ve bölgede çıkarılan arkeolojik buluntulara karşın Sulukule'de başlatılan inşaat çalışmaları.Sulukule Platformu başta olmak üzere bir çok STK bu işin peşini bırakmayacak gibi görünüyor. Ancak projenin bitiş tarihinin 2011 olduğu düşünülürse, belediyenin neden kurul kararlarını beklemeden alelacele inşaata başladığı anlaşılabilir. Yine de, STK'ların konuya olan duyarlılığı ve Fatih Belediyesi'ni belgelerle konuşmaya çağırmaları, Sulukule'yi İstanbul'un en hareketli bölgelerinden birisi yapıyor.


Bugün yine yeniden Beşiktaş İskelesi'nde toplanma, artık aramızda olmayan Hrant Dink için. Hrant'ın arkadaşları demiyor mu hep "Katili Tanıyoruz, Adalet İstiyoruz" diye? Bugün saat 10:00'da insanları yeniden Hrant İçin, Adalet İçin Beşiktaş İskelesi''nde toplayan nedenleri uzun uzun Yıldırım Türker yazmış.


Gelelim şehirde olan bitene. Danny Brillant Haliç Kongre Merkezi'ndeymiş. Almam, alana da mani olmam. Peki ne yaparım? Bugün müzikal bir İstanbul akşamı yaşamayacağım madem, haftanın özetini çıkarırım: İstanbul Caz Festivali'nin programının açıklanmasına üç gün kaldığına sevinirim, yarın CRR'deki Joshua Redman ve Brad Mehldau konserinini unutmamak için ajandanın en görünür yerine yazarım, Pera Müzesi'ndeki Fernando Botero sergisine giderim, hepsinden mühimi müzika dünyasında pek aranan bir ses olan yatak odası sesi misali çıkan sesimi iyileştirmek için şifalı ot arayışımı sürdürmeliyim. Bugüne kadar denediklerim; adaçayı, zencefil çayı, ekinezya ve ıhlamur.


Günden notlar;


- Şehirfirsati.com. Her gün yüzde 50 ve daha fazla indirim fırsatları sunan websitesiymiş. Sadece İstanbul'u değil, daha pek çok şehri kapsarmış. 1 Liraya sinema bileti, yarı fiyatına konser, indirimli yemek gibi hoşluklar sunarmış.


- İstanbul Caz Festivali ile ilgili ilk tüyolar gelmeye başladı. Tony Bennett ,Seal,Grace jones,Imogen Heap, Michael Franks kulağımıza gelen isimler arasında. Abisi Rufus'tan sonra Martha Wainwright da Edith şarkılaryla 6 Temmuz'da Sepetçiler Kasrı'nda olacakmış. (Kaynak: Twitter Haber Ajansı)


- Bob Dylan konserinin biletleri tükendi diye karalar bağlayanlara müjde: 13 Mayıs Perşembe günü saat 12:00'den sonra sınırlı sayıda merdiven lokasyonlu bilet satışa çıkıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons