6 Mayıs 2010 Perşembe

Bu Cumaların Bir Anlamı Olmalı





Ah, biliyorum Cuma diye sorunlar duracak değil. Güne belki benim gibi can sıkıcı haberler okuyarak, Beşiktaş'ta sokak çocuklarının polisler tarafından kovalandığını arkadaşınızdan öğrenerek, yarın kağıt üstünde haftasonu tatili olmasına rağmen çalışmak zorunda kalacağınızı bilerek, ayın başında maaşınızı borçlarla tüketerek, uzun zamandır bir sinemaya bile gitmemiş olduğunuzu farkederek, yaşaması için dua ettiğiniz kedi yavrusunun öldüğüne üzülerek, İstanbul Metrosu'ndaki tüm reklam panolarının dinci bir yayına ayrıldığını görerek, trafikte gıdım gıdım ilerleyerek başladınız.



Yine de derim ki ben, bu Cumaların bir anlamı olduğuna inanın. Çünkü bilirsiniz, hafta nasıl geçerse geçsin, rehavet haline geçtiğiniz, sanki tüm sorunlar bir anda rafa kalkmış gibi bir havaya girdiğiniz, bir iyimserlik dalgasına kapıldığınız, yaşam sanki sadece Cuma akarmış gibi bir hissiyata kapıldığınız Cumalarınız oldu daha önce. En güzel konserlerin Cuma'ya toplandığını, en güzel dost sohbetlerin zamanın akıp gitmesine aldırılmadan Cuma'da yapıldığını, en telaşsız akşamların Cuma'da olduğunu da bilmez değilsiniz. Hazır efil efil bir bahar rüzgarı da sarmışken etrafı, sorunlar Perşembe'de dursun, Pazartesi'yi beklesin dediğiniz günler de oldu mutlaka. Bugün neden o günlerden biri olmasın ki?




İstanbul'un insanı kararsız bırakan müzikli hallerini seviyorsanız, bu Cuma tam sizlik. Ne yapmalı dersiniz? Ghetto'da 40. yılını kutlayacak olan Moğollar'a mı kulak vermeli, yoksa
Babylon'da Pantha Du Prince'in son albümü Black Noise'in tadına mı varmalı? Roxy'de Buried Inside şarkısına bayıldığım Soaked'ı mı ziyaret etmeli, Dot'un yeni oyunu Punk Rock'ı Dotmars'tada mı izlemeli? Art by Chance festivalinin 2010 özel seçkisini izlemek ve festivalde emeği geçen herkesle eğlenmek için TomTom Sokak'a mı uğramalı, yoksa soluğu Santralİstanbul'da alıp David Lynch'in filmlerinin seslerini emanet ettiği Kim Cascone'a mı kulak vermeli?




Görünen o ki, bu Cuma bir elektronik müzik sevenlere, bir de eski kulağı kesiklere yarayacak. Öyleyse, Haydi hop hop hop, durma başla bakalım Cuma!



Günden Notlar;


- Bugün Ghetto'daki Moğollar konseri için bir çift davetiye veriyoruz. Diyoruz ki, bir soru soralım ve doğru cevabı ezgi@alternatif-istanbul.net adresine adıyla sanıyla gönderen 5. kişi davetiyeyi kapsın götürsün. İşte soru:

"Moğollar'ın 1994 yılında çıkardığı albümlerinin adı nedir acaba?"


Aslında geceyarısı porno kasedi çıkan siyasetçiyi de sorabilirdik ama basit olurdu hani...


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons