26 Ocak 2010 Salı

Rengarenk bir güzel: Cibelle !



Ezgi'ye teessüflerimi sunarak geçiyorum klavyenin başına.Utanarak, haftalar sonra.

Ocak ayında unutulmaması gereken etkinliklerin başında 29 Ocak'ta Ghetto'da gerçekleşecek Cibelle konseri geliyor. Uzun süre ardından en önden izlemeyi umut ettiğim bir konser.



Sesiyle, müziğiyle, oyunculuğuyla, resimleriyle hatta bunun da ötesinde en sevdiğim hippy Devendra Banhart olmak üzere birbirinden cool arkadaşlarıyla aklımı, gönlümü fetheden, kıskançlığımı kazanan bir insandır bu Cibelle.



Altı yaşında Sao Paolo'da konservatuara başlayan bu Portekizli çılgın kız, gitar, piyano, perküsyon eline ne geçtiyseçalmış. Ardından tiyatro eğitimi de alıp bir süre modellik yapmış. Bu iş sarmayınca müziğe bir u dönüşüyle yeniden bağlanmış.



Kendisini bundan iki sene önce puslu bir Londra gününde internette gezinirken keşfettim. Tom Waits'in "Green Grass" coverıyla bir anda altüst olduğumu hatırlıyorum. 2003 yılında kendi adını taşıyan ilk solo albümün ardından 2006'da çıkan "
The Shine of Dried Electric Leave"de yer alan bu şarkının videosu son yıllarımın en naif videosu ünvanını taşıyor.



Kızımız yıllardır Londra-Sao Paolo arasında gidip geliyor zaten. Londra'da Bricklane'de yaşıyor, yerel müzisyenlerle çok iyi anlaşıyor ve sıksık birlikte konser veriyor. (Sık gördüğüm bir örnek, hastası olduğum Josh Weller )



Kendisini ilk kez canlı olarak Kuzey Londra'nın en ücra köşelerinden birinde -gerçek anlamda- yer altında bulunan bir barda izledim. Yalnızca albümünü dinlemiş bir dinleyicisi olarak açıkçası hem görüntü hem de müzik anlamında farklı bir deneyim yaşattığını itiraf etmeliyim. Ghetto'daki konser solo olacağı için elektronik temelli bir performans sergileyeceğini tahmin ediyorum.



2 dk.da bir gönderimde bulunduğu twitleriyle rahatsız etse de, gönlümde sağlam bir yer edinmiş bir müzisyen bu Cibelle.


Bence 29'unda bundan daha alternatif bir konser bulamazsınız, kaçırmayın! Sırf onu kanlı canlı bir kez daha izleyebileyim diye ailemi görmeye bile gidemiciim o haftasonu..

1 yorum:

Ezgi dedi ki...

Aaa, haftalar oldu mu? Hiç farkında değilim. (teesüf şeyeden yüz ifadesi + Cibelle'i unutmuş olmayı maskelemek için ekistra çaba)

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons