4 Ocak 2010 Pazartesi

İstanbul'un Yeni Performans Mekanı Salon'da Ocak Ayı: The Bad Plus, Yasmin Levy, Emilliana Torrini





İKSV, geçtiğimiz günlerde Yirminci yüzyılın başlarında mimar Georges Coulouthros (Yorgo Kulutros) tarafından, Art Nouveau stilinde inşa edilen yeni yuvası Deniz Palas'a taşındı.



Deniz Palas'ın giriş ve birinci katında yer alan performans merkezi Salon, oturmalı 250, ayakta 600 kişilik kapasitesiyle klasik, caz, rock, alternatif ve dünya müziği konserlerinin yanı sıra tiyatro gösterileri, çocuk etkinlikleri, panel ve konferanslara da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.



Salon'un Ocak ayı programı açıklandı. Mekan, kapılarını İstanbul'un Kültür Başkenti olmasının dünya aleme duyurulacağı 16 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek olan The Bad Plus performasıyla açacak. Saat 22:00'de sahne alacak olan The Bad Plus, , özgün bestelerin yanı sıra Nirvana, Black Sabbath, Tears for Fears gibi grupların şarkılarına getirdikleri caz ve doğaçlama ağırlıklı yorumlarla dikkat çekiyor.


Geçtiğimiz senelerde Caz Festivali münasebetiyle İstanbul'da kanlı canlı dinleme şansını bulduğumuz Yasmin Levy ve Emilliana Torrini, Ocak ayında tekrar İstanbul'a uğrayacak isimler. Özellikle içimden "Yasmin Levy'i bir daha ne zaman dinleyebileceğiz?" diye geçirdiğim bir dönemde kendisinin 18 Ocak Pazartesi günü Salon'da sahne alacağını öğrenmek hoş bir süpriz oldu. Yaklaşık 2 sene sonra tekrar Yasmin'i dinleyecek olanlar, yeni albümü "Sentir" ile da tanışma imkanı bulacaklar.


Farklı sanat disiplinlerine yer vermek üzerine tasarlanmış Salon’daki ilk tiyatro gösterisinde sahnede Studio Oyuncuları olacak. Studio Oyuncuları, Şahika Tekand'ın yazıp yönettiği Karanlık Korkusu ile 21 Ocak Perşembe ve 22 Ocak Cuma akşamları Salon’da. İlk kez 16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde seyirciyle buluşan Karanlık Korkusu’nda Şahika Tekand, Şerif Erol, Arda Kurşunoğlu, Ridade Tuncel ve Ahmet Sarıcan rol alıyor.


Emilliana Torrini ise, Temmuz ayında az kalsın rüzgarlı bir İs
tanbul gününe kurban gidecekken son anda Emek Tiyatrosu'na alınan konserinde dinleyenlerini hülyalı ruh hallerine sürüklemişti. O geceyi kaçıranlar için Emilliana 26 Ocak Salı akşamı Salon sahnesinde olacak.



27 Ocak Çarşamba akşamı ise klasik müziğin usta isimlerini buluşturacak olan "Salonda Buluşmalar"ın ilki gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında Viyolonsel sanatçısı Benyamin Sönmez, günümüzün en iyi flütçüleri arasında sayılan Bülent Evcil ve usta piyanist Cana Gürmen ilk kez bir araya gelecek.




Salon'da gerçekleştirilecek etkinliklerin biletlerini 8 Ocak itibariyle Biletix'ten, İKSV binası'ndan (Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane, hafta içi 10.00–18.00 saatleri arasında) ve etkinlik günlerinde Salon gişesinden temin edebilirsiniz. Salon'un websitesinin de 8 Ocak'ta aktif olacağını belirtmekte fayda var, tıklayıp da bir bilgiyle karşılaşmadığınızda bize kızmayın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons