27 Ocak 2010 Çarşamba

Müzik Yaraları Sarar



Haiti'den gelen onca acı haberin içinde arada kurtulan hayatların haberleri de ulaşıyor sıcak evlerinde oturarak olayı uzaktan izleyen bizlere. Mucize, diyorlar 14 gün sonra enkaz altından nihayet çıkarılan yaşamlar olduğunda.



Haiti'de küçük çocuklar çocuk tacirleri ve evlat edindirme şebekeleri tarafından kaçırılıyor. Ailelerinden koparılan çocuklar ya Amerika, Fransa ya da İngiltere gibi ülkelerdeki zengin ailelere evlatlık olarak satılıyor, ya da daha da kötüsü köle, hayat kadını ya da dilenci şebekelerinin eline düşüyorlar.



Haiti'nin 890 Milyon $'lık dış borcu, pranga misali halkın boynunda. Uluslararası Yardım Kuruluşları ile STK'lar, bu borcun silinmesi için çağrı üstüne çağrı yapıyor.




Haiti açık yaralarından akan kanı durdurmaya çabalıyor. Dünyanın geri kalanı da, iyimser bir bakışla, yaraya tampon olmaya çalışıyor. Türkiye'de de birbiri ardına yardım organizasyonları yapılmaya başlandı. İstanbul'un belli başlı müzik/performans mekanları STK'lar ile ortak çalışmalar yaparak düzenledikleri konserlerden elde ettikleri gelirleri Haiti'ye bağışlama kararı aldılar. Ghetto'nun 30 Ocak Cumartesi günü gerçekleştireceği
Bibi Tanga & The Selenites konserinin ardından Babylon da 1 Şubat Pazartesi günü Çengi Performance Art ve UNICEF’in desteği ile düzenlenen Haiti’ye Yardım Gecesi için kapılarını açıyor. Ayça Şen’in sunuculuğunu yapacağı gecede Teoman, Baba Zula, Bora Uzer, Sakin, Can Hatipoğlu, The Revolters, Ayşegül Yeşilnil, Alihan Samedov, Brenda gibi birbirinden renkli isimlerin yanı sıra dans toplulukları da sahne alacak. Gecenin biletleri 20 liradan satışa sunuldu. Ghetto'daki konserin biletleri ise tam 34 lira, öğrenci ise 24 liradan satılıyor.




0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons