7 Ocak 2010 Perşembe

Jimmy Edgar 9 Ocak'ta Ghetto Sahnesinde


"Detroit’in bağrından kopup dünyayi elektronik müzikle fethetmeye yeltenen Jimmy Edgar, diğer sokak arkadaslarının aksine küçük yaşlarda büyük isimlerin yanında EQ ayarları öğrenerek basladı hikayeye. Ufak gruplarda davul çaldı. Yetmedi gitti en baba Detroit kulüplerinde DJ’lik yaptı. O da yetmeyince Warp Records ailesinin tarzıyla hayranlık bırakan bir üyesi oldu. Keyifli loop’lar, efektli vokaller ve Detroit techno’dan hip-hop’a kadar uzanan etkileşimlerin mükemmel yansıması.Tek tabanca Jimmy Edgar 9 Ocak Cumartesi gecesi GHETTO’nun ses sınırını aşmaya geliyor. Bu gece sizi rüyalarınızda bile rahat bırakmayacak. Gecenin ev sahipliğini, performans öncesi ve sonrası Dj seti ile Tufan Demir yapıyor."




Demişler. Bana yetmez. Hemen Myspace.com/Jimmy Edgar açılır. Görülür ki, Jimmy yarın Madrid'de, akabinde Cumartesi günü İstanbul sahnesinde. Dakika 1, gol 1, iki aşığı olduğum şehir, 24 saat içinde. Sonra Jimmy demiş ki; "kırmızı ve turuncu dudaklardan, şehirden, tırnak cilalarından, renklerden, modadan, kadın ve erkek anatomisinden, ayın evrelerinden, ışıltılardan, yalanlardan, yabancılardan etkilenirim. Müziğim, sevişmelerinizin ritmine, gizemlere, neon ışıklı kulüplere, striptiz kulüplerine, halının altına süpürülmüş hayallere, kalp kırıklıklarına, akıl oyunlarına ve erotik deneyimlere benzer."



Ne dersiniz? Bir cumartesi akşamı evden çıkıp kendinizi önce Beyoğlu'na, sonra da Ghetto'ya atmaya değer mi?



Cumartesi notu: Jimmy Edgar'ın Radikal'de yayınlanmış röportajı. İstanbul'un gece hayatının bence en dikkat çekici olgusu olan "konserlerde öpüşme" modası, Jimmy Edgar'ın dikkatini çekmiş. O "ateşli" diyor buna. Bu akşam gerçekleştireceği performansı "Seksi, tempolu, yenilikçi, taze, funky, vokalli ve sytnh sololu bir müzik. Sanki fütüristik bir Prince makinesi gibi. Senkronize kalp atışlarının dans edişi gibi." olarak tanımlamış. Bu Jimmy, insanları taa konser öncesinden havaya sokup, ortamdaki titreşimi kendi performansına yarayacak şekilde ayarlamak niyetinde anlaşılan. Bakalım İstanbul'un Akdeniz'li ritmi ile Jimmy'nin Detroit hiperaktivitesi nasıl bir ambians yaratacak?


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons