17 Ocak 2010 Pazar

Kulaktan Kulağa Sunar: Kuupu - Daire 2 General Gramafon - I Create Soundscapes





Bazen Kadıköy sokaklarına şaşıp kalırsınız. İstanbul'un ana arterlerinde gece tüm hızıyla akıp giderken Kadıköy saat 10'dan sonra tenhalaşır. İnsanların nerede olduğunu merak edersiniz. Fazla aramaya gerek yoktur aslında, Kadıköy'ün az biraz geçkince kalbi Kadife Sokak'ta atar.


Günlerden Pazar. Düşündükçe sıkıntı basar. Kadife Sokak'ta bir mekan. Arka Oda.Arka Oda'da bir pazar: loop’lar, oyuncaklar, klavyeler, kasetler ve seslerle oluşan tınılar, keşfedilmemiş galaksiler, terk edilmiş kulübeler, kâbuslar, tatlı kekler ve kızılcık gölleri arasında bir zaman yolculuğu. Sahnede Finlandiya psychedelic-folk sahnesinin en iyilerinden Jonna Karanka’nın solo projesi Kuupuu. Kuupu’dan önce ise, Arkaoda izleyicisinin daha önce de izleme şansı yakaladığı, İstanbullu deneysel topluluklar Daire 2 General Gramafon ve I Create Soundscapes sahne alıyor. Arka Oda'nın iddiası şu: Kulaktan Kulağa serisinin bu ayağı bir nevi minik bir festivale dönüşecek.


Pazar diye eve kapanmayın. Sarılın telefona, hadi Arka Oda'ya. Kadıköy sokaklarını tenhalıktan kurtaracak kahraman belki de sizsiniz.


Not: Uzun cümlelerden sıkıldım. Haiku yazmayı öğreneceğim.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons