15 Ocak 2010 Cuma

İstanbul Modern Sinema'da "Matruşka Filmler"





İstanbul Modern Sinema, 14-31 Ocak tarihleri arasında Türk Sineması'nın pek de bilinmeyen bir türü olan "meta-sinema" konulu filmlere yer veriyor.


"Matruşka Filmler" adlı program, sinemanın büyülü dünyasının perdesini aralayarak, film ekibinin ruh durumunu, film yaratımının sıkıntılarını, film endüstrisinin iç yüzünü, yani "sinema"yı konu alan filmleri içeriyor. Çekim yöntemlerini ve hilelerini de açığa vuran bu film türü, seyircide de film izlediğine ilişkin bir farkındalık yaratıyor.


"Matruşka Filmler" başlıklı programda; Yavuz Özkan'ın Filim Bitti, Atıf Yılmaz'ın Hayallerim, Aşkım ve Sen, Yavuz Turgul'un Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Ömer Kavur'un Gece Yolculuğu, Oğuzhan Tercan'ın Uzlaşma, Nuri Bilge Ceylan'ın Mayıs Sıkıntısı ve Murat Şeker'in İki Süper Film Birden başlıklı filmleri yer alıyor.


"Türk Filmlerinde Meta-sinema" başlıklı bir söyleşi


"Matruşka Filmler" programı kapsamında 16 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'te İstanbul Modern Sinema'da "Türk Filmlerinde Meta-sinema" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Türk sinemasının kendine bakışı, kendini nasıl eleştirdiği ve "meta-sinema" kavramının Türk filmleri üzerinden tartışılacağı söyleşinin konuşmacıları Elif Kurtoğlu (Marmara Üniversitesi İletişim), Prof. Dr. Şükran Esen (Marmara Üniversitesi İletişim) ve Murat Şeker (Yönetmen).


Kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons