30 Ocak 2011 Pazar

Psapp: Müziği Elinde Oyuncak Eden İkili


Fotoğrafta Psapp'ın adı nereden geliyor sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

Galia Durant ve Carim Classman adlı iki müzisyenden oluşan Psapp, kendi deyimleriyle elektronik altyapılı toytronik deneysel müzik icra eden bir müzik grubu. Ben kendilerini 2006 yılında Everybody Wants To Be A Cat şarkısına yaptıkları enfes cover ile tanıdım ve dinlemeye başladım. Psapp, 2002 yılından beri sürdürdüğü müzik yolculuğuna çoktan Northdown, Tiger, My Friend, The Only Thing I Ever Wanted ve The Camel's Back gibi dört albüm sığdırmış ve canlı performanslarının damakta bıraktığı lolipop tadıyla artık rüştünü ispat etmiş bir ikili. Hayatın bu kadar karmakarışık olduğu ve derin sularda yüzen müzisyenlerin ayyuka çıktığı günümüzde hem şarkılarıyla, hem de sahne performanslarıyla dinleyicilerini mutlu etmeyi başarıyorlar. Üstelik bunu kendileriyle dalga geçmeyi ihmal etmeden yapıyorlar. Artık üzerlerine nasıl gidildi ve sorulardan ne kadar bunaldılarsa, Grey's Anatomy dizisinin jeneriğinde kullanılan ve dünya ölçeğinde tanınmalarına katkıda bulunan Cosy In The Rocket'ın başarısı üzerine kendilerine verilen ödülleri tuvalette sakladıklarını söyleyerek işi dalgaya vuruyorlar.


Psapp'ın müziklerine bilinen enstrümanların yanında oyuncaklar da renk katıyor. Psapp'ın oyuncakları bir evin iki odasını doldurmuş ve bu geniş koleksiyonda adını Brunhilde koydukları oyuncak bir tavuk, Casio koleksiyonu, pipetler, mutfak aletleri ve Bontempi marka orglar yer alıyormuş. Hi şarkısını dinlerseniz eğer, Psapp'ın oyuncaklarıyla ve özellikle pipetlerle nasıl ritim tutturduğunu kulaklarınızla duymanız mümkün. Everybody Wants To Be A Cat'de ise vokalde kimler var bilin bakalım? Evet, kediler!


Psapp'ın video klipleri de en az şarkıları kadar oyuncaklı. Bunda ekibin sanatçı ruhlu üyesi Galia Durant'ın çizimlerinin etkisi yadsınamaz. Tiger, My Friend albümünün eğlenceli şarkısı About Fun'ın video klibindeki illüstrasyonlar Galia'nın elinden çıkma. Monster Song'un klibinde de yine Galia'nın imzası var. Grubun Domino Records'dan çıkan single'ı I Want That' in video klibinde ise kuklalar animasyon tekniği ile canlandırılmış.


İkilinin kedilere düşkünlüğüyse, hem websitelerinde, hem de Myspace adreslerinde görülüyor. Psapp'ın müzikal tercihleri de yine pek kedisel, Serge Catbourg, I Love You But I've Chosen Cats, They Might Be Cats, Catsy Cline ortak sevgililerimiz.


Bu soğuk pazar gününde kendinize bir iyilik yapın; büyük bir bardak süt doldurun, birkaç çikolatalı kurabiye alın ve Psapp'ın oyuncaklı dünyasına kendinizi bırakın. 2006'da İstanbul'da konser veren Psapp, arayı açmadan yine yeniden aramıza dönse diye dileklerinizi dilemeye şimdiden başlayın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons