18 Ocak 2011 Salı

Kot Kumlama İşçileri ile Dayanışma Konseri



Bildiğiniz üzere, çok değil kısa bir zaman önce gözler kot taşlama işçilerinin çalışma koşullarına ve iş güvenliklerine çevrildi. Çalışma koşullarının tüm zorluğu bir yana, dünyada her yıl milyarlarca adet satılan kotların üretiminin en acı sonucu Silikozis hastalığı. Bu hastalığın belirtilerinin hemen ortaya çıkmaması, 20-30 yıl gibi uzun bir süreci kapsaması sinsiliğini anlatmak için yeterli. Satın alınan kotlar yılların etkisiyle yıpranırken, insanlar da yavaş yavaş ölüyor.


Kot Kumlama İşçileri Dayanışma Komitesi, Bangladeş, Sri Lanka, Moldova, Kırgızistan, Arjantin, Pakistan, Afganistan, Hindistan, Azerbaycan, Estonya gibi ülkelerde de bu hastalığın sıkça görüldüğünü belirtiyor. Türkiye’de yaklaşık 5 bin kişinin bu hastalıktan etkilendiği belirtiliyor.


Bütün bunları bile bile bir mağazaya girip iç rahatlığıyla kot pantolon alamayız vicdanlı insanlar olarak. Bu, bireysel bir seçim olarak değerli bir karşı duruş olabilir. Ama sağlıksız koşullar yüzünden ölümle burun buruna olan bu insanlar için uzun sürecek bir hak mücadelesi yolculuğu var. Bu uzun sürecek yolculukta morale, desteğe gereksinimleri var. 25 Ocak Salı günü saat 19.00'da Akatlar'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde kot kumlama işçileri ile dayanışma amacıyla düzenlenecek olan "Sesimiz Nefesiniz 2" konseri işte bu morali biraz olsun sağlamayı amaçlıyor.


İclal Aydın, Rutkay Aziz, Yavuz Bingöl, Leman Sam, Erdal Erzincan, Yasemin Göksu, Pınar Sağ, Şevval Sam, Olgun Şimşek, İlkay Akkaya, Cristiane Azem, Erkan Can, Aynur Doğan, Erdal Bayrakoğlu, Nilüfer Açıkalın, Mercan Erzincan, Veda İpek, Nevzat Karakış, Kardeş Türküler ve Kot işçileri Korosu, Mısırlı Ahmet-Galata Ritimhanesi, Marsis, Mor ve Ötesi, Sırrı Süreyya Önder, Tolga Sağ, Bayar Şahin, Gülçin Santırcıoğlu, Hüseyin Turan, Şebnem Sönmez, Özlem Taner, Ece Temelkuran, Muharem Temiz, Arto Tunçboyacıyan ve Metin Üstündağ gibi isimler bu konserde işçilere destek verecek isimler arasında.


Konser biletleri Biletix'ten temin edilebilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons