18 Ocak 2011 Salı

Aldo Romano Salon İKSV'de, Davetiyesi Alternatif-İstanbul'da


İtalyan asıllı davulcu Aldo Romano, müzikal yolculuğuna 50'lerin sonunda Paris'te başladı. 60'lı yıllar boyunca Chat Qui Pêche ve Caméléon gibi kulüplerde dünyaca ünlü solistlere eşlik eden davulcu, daha sonra François Jeanneu ve Jean-François Jenny-Clark, Michel Graillier, Henri Texier gibi isimlerle birlikte çalıştı.


70'li yılların başında, en az davul kadar iyi çaldığı gitardan da hareketle bir rock grubu kuran Romano, 80'lerde Paolo Fresu, Franco D'Andrea ve Furio Di Castri ile birlikte kurduğu "Italian Quartet" (İtalyan Dörtlüsü) ile büyük başarı yakaladı. Emmanuel Bex Trio'dan Michel Bénita Quartet'e, etkileyici kariyeri boyunca parçası olduğu tüm topluluklarda, her zaman aynı düşün peşinden gitti: kendini alışıldık kalıplardan kurtararak, rock'tan Latin-Amerikan ezgilerine ve aryalara kadar farklı türlerle oluşturduğu her çeşit yeniliği keşfedecek şekilde caz çalmak.



Yarım asırdır müzikal yolculuğunu devam ettiren bir caz efsanesini dinlemek her zaman mümkün olmaz.16 Ocak'ta doğum gününü kutlayan müzisyen, aynı gün All About Jazz adlı websitesi tarafından günün müzisyeni seçilmişti. Görünen o ki, Aldo Romano doğum günü kutlamalarına İstanbullu cazseverlerle Salon İKSV'de devam edecek. Aldo Romano, 21 Ocak Cuma ve 22 Ocak Cumartesi günü olmak üzere iki konser verecek.




Dinleme Noktası


Black and Blue


Caruso


Bu da Bizden Olsun!


Dört şanslı okuyucumuz, 21 -22 Ocak 'ta Salon İKSV'de gerçekleşecek olan Aldo Romano konserini Alternatif-İstanbul'un davetlisi olarak izleyebilecek! 21 Ocak Cuma günü gerçekleşecek konser için davetiye kazanmak için aşağıdaki soruya yanıt vermeniz yeterli:


Aldo Romano, caz müziğin uluslararası çapta tanınan müzisyenlerine verilen ve Avrupa'nın en prestijli müzik ödüllerinden biri olan Jazzpar Ödülü'nü hangi tarihte kazanmıştır?


Sorunun yanıtını bugün saat 16:00'ya kadar ezgi@alternatif-istanbul.net adresine adı ve soyadıyla birlikte e-posta atan 8. ve 15. kişi davetiyeyi kazanacak. İyi şanslar ve şimdiden iyi eğlenceler!


1 yorum:

Ezgi dedi ki...

21 Ocak 'ta Salon İKSV'de gerçekleşecek olan Aldo Romano konserini Alternatif-İstanbul'un davetlisi olarak izleyecek okuyucularımız Ümit Baykara +1 ve Ayça Ceylan +1 oldu.

İyi eğlenceler diliyoruz.

22 Ocak'ta gerçekleşecek Aldo Romano konseri için iki okuyucumuz daha davetiye kazanacak.

Takipte kalmanızı öneririz. :)

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons