16 Ocak 2011 Pazar

Body Worlds Sergisi Davetiyeniz Alternatif-İstanbul'dan!

BODY WORLDS Orijinal Vücut Dünyası -Yaşam Döngüsü Sergisi Uzatıldı


11 Haziran 2010 tarihinde İstanbul’da açılan Dünyaca ünlü BODY WORLDS Orijinal Vücut Dünyası -Yaşam Döngüsü sergisi yoğun istek üzerine uzatıldı.


Bugüne kadar 250.000’den fazla ziyaretçiye ulaşan sergiye, Türkiye’nin birçok şehirinden okullar da öğrencilerini eğitim amacıyla getirmekte.


İstanbul’da ilk kez açılan sergi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında değerlendirilmişti. Serginin bilimsel ve tıbbi danışmanlığını ise İstanbul Üniversitesi yapmakta.




İnsan vücudunun zarif formunu keşfedip, stres altında ve hastalık zamanında nasıl kırılgan olduğunu ve sağlıklıyken de nasıl müthiş bir güce ulaştığını gösteren BODY WORLDS sergisi, ziyaretçilerin insan bedeninin iç alanlarını ve dış oluşumunu keşfetmesini sağlıyor.


Alman bilim adamı ve anatomist Dr. Gunther von Hagens tarafından “plastinasyon” denilen bir yöntem ile çürümez hale getirilen 200’den fazla insan bedeni parçasının sergilendiği BODY WORLDS’te kaslar, damarlar ve organlar, yaşayan vücudun içinde olduğu gibi, bozulmamış haliyle sunuluyor.


BODY WORLDS & Yaşam Döngüsü, bedenin ızdırap, hastalık ve optimal sağlık hallerindeki anatomik çalışmaları yoluyla insan bedeninin karmaşıklığını, direncini ve savunmasızlığını gösteriyor. Sergi, insan yaşam döngüsü ve yaşlanmanın özel bir sunumunu kapsıyor.


Bedeni hayat içinde yaşarken en parlak çağından (değişir, büyür, olgunlaşır, doruğa ulaşır) ve solduğu son ana kadar gösteren sergi yaşlanmayı, insanın yaşam döngüsü içerisinde, döllenmedeki yaşam kıvılcımından itibaren yaşanan yıllar boyunca oluşan doğal bir süreç olarak gösteriyor.


Sergi ayrıca yaşla ilişkili konulardaki inanılmaz başarı ve ibret öykülerinin yanı sıra, ömür uzatma araştırmalarındaki en son bulguları da ziyaretçilere sunuyor.

Bu da Bizden Olsun!


Body Worlds sergisini henüz gezmemiş okuyucularımıza müjde! Alternatif-İstanbul'u önümüzdeki iki ay boyunca takip eden ve her pazartesi günü yayınlayacağımız sorulara doğru cevap veren 8 okuyucumuz Body World davetiyesi kazanacak! Her hafta, bir şans demek!


İşte ilk davetiye için ilk soru: Body Worlds sergisi yoğun istek üzerine hangi tarihe kadar uzatıldı?


Sergiyle ilgili detaylı bilgileri ve sorunun doğru cevabı için ipucunu www.bodyworlds-istanbul.com adresinden öğrenebilirsiniz.



Doğru yanıtı 18 Ocak Salı günü saat 12:00'ye kadar ezgi@alternatif-istanbul.net adresine ileten okuyucularımız arasından random.org aracılığı ile belirleyeceğimiz şanslı kişi tek kişilik davetiyesi ile bu özel sergiyi ziyaret etme fırsatı bulacak.

1 yorum:

Ezgi dedi ki...

Doğru yanıt verenler arasında yaptığımız çekilişte tek kişilik Body Worlds davetiyesi kazanan okuyucumuz Onur Özen oldu.

Önümüzdeki iki ay boyunca Body Worlds için davetiyelerimiz sürüyor olacak.

Takipte kalın.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons