10 Ocak 2011 Pazartesi

Frida Kahlo ve Diego Rivera ile İstanbul'da İlk Buluşma



Frida Kahlo, tek tabloda bir köşeye kondurduğu süpriz bir imgeyle görüleni manipüle etmeye meraklı, renklere düşkün, acısından sanatını yaratan özel bir kadın.

Bu özel kadın, bugünlerde küçük de olsa içinde olağanüstü, sanki gerçekmişcesine bakan otoportreleri, fotoğrafları ve hastalığı nedeniyle yerinden kalkamayacak durumdayken yarattığı sürreal desenlerini içeren ilk sergisiyle İstanbul'a konuk oluyor. Yanına büyük aşkı Diego Rivera'yı da alarak, kendisini görmeye gelen misafirleriyle parlak renklerini, tutkulu ideallerini, bir türlü tükenmeyen acılarını ve baştan çıkarıcı yaşam tarzını paylaşıyor. Öyle gerçek ki Frida, üzerindeki takıları ödünç almak isteyesiniz geliyor.





Frida ve Diego, ilk defa geldikleri İstanbul'da Pera Müzesi'nde misafirlerini ağırlayadursunlar, tasarımcılar da onlardan ilham alarak yeni şeyler tasarlamayı sürdürüyorlar. Etsy'de bu adreste yer alan bileziklerin Frida gibi takılara ve renklere düşkün bir kadını görmemizden yalnızca 48 saat sonra karşıma çıkması hoş bir tesadüf olsa gerek.



Frida Kahlo ve Diego Rivera, 20 Mart'a kadar Pera Müzesi'nde yatılı misafir. Kalabalıktan uzakta, sessiz sakin bir hasbıhal için Pazartesi haricinde haftaiçi herhangi bir gün yolunuzu Müze'nin üçüncü katına düşürün. Gördüklerinizin yeterli gelmeyeceğinden, narin bedenli güvercin ile koca filin harcı aşktan karılmış dünyalarını daha yakından tanımak isteyeceğinizden emin olabilirsiniz.



1 yorum:

Seda Cürgül Kaya dedi ki...

Gidilecekler listemde ilk sırada yer alıyor...

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons