19 Ocak 2011 Çarşamba

Kendini Caza Teslim Etmiş Bir Müzisyen: Aldo Romano


21 ve 22 Ocak'ta Salon İKSV'de iki konser verecek olan Aldo Romano, 2001 yılında çıkardığı Intervista albümünden sonra Jazz Dergisi'nin editörü Philippe Carles ile bir röportaj gerçekleştiriyor ve müziğe bakışı hakkında şunları söylüyor: "Sadece davul çalmak için albüm yapmıyorum, albüm yaparken öncelikli amacım müziğimle kendimi ifade edebilmek. Amacım, yalnızca bir caz davulcusu olarak değil, bir besteci olarak da anılmak."


Romano, aynı röportajın devamında kendisini bir caz davulcusu olmaya nasıl adadığını da anlatıyor. Paris'te Latin kökenlilerin yoğun yaşadığı bölgedeki bir kulüpte elektro gitar çalan ve zaman zaman New Orleans Revival Band adlı grubun asıl davulcusu yerine çalan Romano, yakın bir kulüpte trampetçi Donald Byrd, tenor saksafoncu Bobby Jaspar ve davulcu Arthur Taylor'ın konser vermeye başladığını görüyor. Romano bu günleri kendisi için bir dönüm noktası olarak anlatıyor; "İlk defa o zaman modern caz diye bir şeyin varlığından haberdar oldum; önce Art Taylor'ı duydum ve sonra Kenny Clarke'ı. Ve kendi kendime "davul çalmaktan başka bir şey yapmamalıyım!" dedim. Bu benim için gerçek bir devrimdi, davul çalmak benim için bir tutku, bir teslim oluş haline geldi."


Bundan sonrası ise, dünyaca ünlü pek çok müzisyenle çalışma fırsatı, on stüdyo albüm, binlerce konser ve 2004 yılında alınan Jazzpar Ödülü.


Kendisini caza teslim etmiş ve tüm hayatını buna göre şekillendirmiş tutkulu bir müzisyenin İstanbul'dan geçişine şahit olmak için 21 veya 22 Ocak'ta Salon İKSV'ye yolunuzu düşürün, deriz.


Kaynak; Europe Jazz Network



Bu da Bizden Olsun!


Dün dört şanslı okuyucumuzun 21 -22 Ocak 'ta Salon İKSV'de gerçekleşecek olan Aldo Romano konserini Alternatif-İstanbul'un davetlisi olarak izleyebileceğini iletmiştik. 21 Ocak Cuma günü gerçekleşecek konser için davetiyelerini sahiplerine ulaştırdık.


Gelelim, kalan iki şanslı okuyucuyu belirlemeye. Aşağıda yer alan sorunun yanıtını bugün saat 16:00'ya kadar ezgi@alternatif-istanbul.net adresine adı ve soyadıyla birlikte e-posta atan 5. ve 10. kişi 22 Ocak'ta gerçekleşecek Aldo Romano konseri için davetiye kazanacak. İyi şanslar ve şimdiden iyi eğlenceler!

Aldo Romano'nun 2006 yılında Carla Bruni ile çıkarmış olduğu albümün adı nedir?


1 yorum:

Ezgi dedi ki...

22 Ocak 'ta Salon İKSV'de gerçekleşecek olan Aldo Romano konserini Alternatif-İstanbul'un davetlisi olarak izleyecek okuyucularımız Ayşe Oğun +1 ve Abdülkadir Oduncu +1 oldu.

İyi eğlenceler diliyoruz!

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons