31 Ocak 2011 Pazartesi

Body Worlds Sergisi Davetiyesi İçin Üçüncü Soru


Bugün sizlerle Body Worlds sergisinin yaratıcıları hakkında bilgi vereceğiz.


Ünlü bilim adamı Gunther von Hagens, Plastinasyon yönteminin mucididir.



Plastinasyon yoluyla ölümden sonraki beden, halkın insan bedenini daha önce hiç görülmediği biçimde görmelerine olanak veren, harikulade anatomik figürlere –plastinatlar- dönüştürülür.



Anatomi ve halka açık anatomi sergileri alanında çığır açan Dr. von Hagens, sürekli evrilmekte olan çalışmalarının esinini Rönesans dönemi anatomistleri ile kendi kuşağının bilim adamlarından almaktadır. BODY WORLDS sergilerinde ve Yaşam Döngüsü’nde sunulan anatomik örneklerden sorumludur.



Dr. Angelina Whalley ise, BODY WORLDS sergilerinin kavramsal planlayıcısı ve tasarımcısıdır.


Bu da Bizden Olsun


Body Worlds sergisini henüz gezmemiş okuyucularımıza müjde! Alternatif-İstanbul'u önümüzdeki 6 hafta boyunca takip eden ve her pazartesi günü yayınlayacağımız sorulara doğru cevap veren 6 okuyucumuz daha Body World davetiyesi kazanacak! Her hafta, bir şans demek!


İşte üçüncü davetiye için sorumuz: BODY WORLDS Yaşam Döngüsü sergisinde sergilenen vücutların korunmasına imkan veren plastinasyon yöntemi nedir?


Sergiyle ilgili detaylı bilgileri ve sorunun doğru cevabı için ipucunu www.bodyworlds-istanbul.com adresinden öğrenebilirsiniz.


Doğru yanıtı 1 Şubat Salı günü saat 12:00'ye kadar ezgi@alternatif-istanbul.net adresine ileten okuyucularımız arasından random.org aracılığı ile belirleyeceğimiz şanslı kişi tek kişilik davetiyesi ile bu özel sergiyi ziyaret etme fırsatı bulacak.

1 yorum:

Ezgi dedi ki...

Body Worlds sergisi için yarışmamıza doğru yanıt verenler arasında yaptığımız çekilişte tek kişilik Body Worlds davetiyesini Nihan Lafcı kazandı.

Önümüzdeki haftalarda Body Worlds davetiyelerimiz devam edecek.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons