16 Ocak 2011 Pazar

Huzur ve hüzün bir arada Angus & Julia Stone'da


Kardeşle iş yapmak zordur arkadaş. Hele de bu iş müzikse.. Birbirini kıskanmadan, birini sahnenin geri planında tutmadan bir arada var olmak büyük emek ister.

Bazı müzisyenler var; ilk kimin sayesinde, ne şekilde, ne zaman karşıma çıktığını hatırlayamadığım. Dinlendiğinde insanın içini hüzün ve huzur karışımı bir hisle kaplayan ve her seferinde sözlerden kendinize bir pay çıkarmayı başarabildiğiniz..

Bu pazarki konuğumuz Avustralya Sidney’in kuzey sahillerinden iki kardeş, Angus and Julia Stone. Angus isminin dilimizdeki karşılığını bir kenara bırakırsak, tam da yukarıda bahsettiğim gibi bir grup.

Müzisyen anne- babanın çocukları olarak çok genç yaşta müziğe teşvik edilen bu iki kardeş okul zamanlarında kurdukları grupla büyüdüklerinde de bu işi icra edeceklerinin sinyallerini çok önceden vermişlerdi.

Çıkış EP’leri olan Chocolate and Cigarettes’i 2006 , ikinci EP Heart Full of Wine’ı ise 2007 Şubat’ında İngiltere’den Independiente Records’tan çıkaran grup ilk albümleri A Book Like This’i 2007 yılında piyasa sürdü. Grup 2010 yılında Down the Earth ve Memories of An Old Friend’i çıkardı.

Akustik folk yapan grup, ilk albümün ardından kazandıkları özgüveni hem sözler hem de besteler açısından diğer albümlerinde hissettirmeyi başarmış durumda.

Cover konusunda da başarısını ispat eden Angus and Julia Stone, Grease müzikalinin en dile dolanan şarkılarından “The One That I Want”ı da enfes yorumluyorlar.

Özellikle son albümün hüzünlü ancak öte yandan umut veren enerjisi kesinlikle dinlemeye değer.

Daha fazla bilgi için grubun websitesini ve Myspace sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons