12 Eylül 2009 Cumartesi

Where is My Privacy??


Ne kadar kolay vazgeçtiğimizin farkında mıyız acaba mahremiyetimizden? Ne kadar da meraklıymışız herşeyimizi paylaşmaya, herşeyi ulu orta yapmaya? Her derdimizi, her yaptığımızı, her yediğimizi, her gittiğimiz yeri ortaya dökmekten hiç de rahatsızlık duymayabilirmişiz ... Saklı tutmaya çalıştıkça daha da batar olmuşuz aleniliğin içine..

Eskiden "big brother"metaforuna sığınırdık, "Dikkat izleniyoruz, gözetleniyoruz, gizliliğimiz elden gidiyor" . Dilimizden düşürmez, tartışmalarımıza baş tacı ederdik, tartıştıkça öfkelenirdik.Oysa şimdi bakıyorum da modern dünyanın teknolojiyle birlikte getirdikleri yalnızca devletin birey üzerindeki kontrolünü artırmaya yaramadı, bireyin kendi üzerindeki kontrolünün bizatihi bireyin rızası ile elden uçup gitmesine neden oldu. Gizliliğimizi kendi ellerimizle paylaşıyor olmak artık ne rahatsız eder ne de tartışılır oldu.

"Where is my Privacy" (Gizliliğim Nerede?) başlıklı proje Denizhan Özer küratörlüğünde, Almanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti. Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, İngiltere, Yunanistan, Özbekistan, Kanada ve Türkiye’den sanatçıları bir araya getirerek, modern dünyada gizliliğin ihlalini görsel bir şölene ve tepkiye dönüştürüyor.

Sergide sanatçılar resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, video enstalasyon ve performansları ile yer alıp özel hayatımıza yapılan müdahaleleri irdeliyorlar.

12 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek bu etkinlik aynı zamanda 11. Uluslararası İstanbul bienaline paralel etkinlik olarak gerçekleşecek ve sergi sırasında ayrıca söyleşiler, eğitim programları da olacak.

Sergi mekanı Beyoğlu Mısır Apartmanı'ndaki Casa Dell'Arte. Serginin açılış partisi ise bu akşam saat 18:30'da.

Yağmurun çamura dönüştüğü bir İstanbul gününde evinden dışarı çıkmayı göze alabilenler için güzel bir Alternatif İstanbul önerisi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons