8 Eylül 2009 Salı

“Shakespear’in Gücündendir” // “Powered by Shakespeare” *



KargART Sahne Çalışmaları:“Shakespear’in Gücündendir” // “Powered by Shakespeare”//


Gölgesizler Tiyatro Topluluğu

Yönetmen : Dorina Maria Harangus (Romanya)


Oyuncular: Bihter Altay (Türkiye), Tiziana Maria Guarneri (İtalya), Emre Saka (Türkiye)

Tasarım : Julie Peters Desteract (Fransa)

Dramaturji : Habibe Güngör (Türkiye)

Tarih: 18 & 25 Eylül Cuma akşamları, Saat: 20:00

Bilet Fiyatları: Tam: 15 TL, Öğrenci: 10 TL

“Üç soytarı Shakespeare’in dramlarını canlandırıyor. Gücü anlatmak için Shakespeare’in sözcüklerini seçiyorlar. Metni ne kadar farklı okuyabilirler? Bu öykülere ve karakterlere ne kadar ironi katabilirler? Bu onları içine çekecek kadar güçlü bir tiyatro olabilir mi? Bize ve kendilerine, bir an için bile olsa, tiyatroda olduğumuz gerçeğini unutturabilirler mi? Ve sonra entrikaların tiyatralliğiyle bizi gülümsetebilirler mi? Tarih tekerrür ettikçe komediye dönüşür mü? Ölümlü insanoğlunun sürekli güç peşinde koşması ne ölçüde saçma bir durumdur? En gelişmiş zekaya sahip yaratık olan insanoğlunun kısacık hayatını boşa harcaması ne kadar üzücü olabilir?

İsrail’in Gazze saldırılarından sonra, bir kez daha tarihin döngüsünden kaçınmanın insanoğlu için çok zor olduğunu düşündüm. Mesele güç olunca, geçmişten günümüze, ta Habil ve Kabil’den beri, yalnızca “aktörler” değişmiş; bir de gücü elde etmek için kullanılan araçlar.

Konumuz tiyatro ve büyük usta Shakespeare olunca, onun operasının evrenselliği hiç değişime uğramadı. Belki tarihin belli bölümlerinde diğer zamanlara kıyasla daha güncel kabul edilmiş olabilir.

Küçücük aynamızda bütün dünyayı görebilirsiniz: biraz İtalya (Tiziana Maria Guarneri- Oyuncu), biraz Fransa ( Julie Peters Desteract- Sanat tasarımcısı), biraz Romanya (Dorina Maria Haranguş- Yönetmen) ve daha çok Türkiye ( Habibe Güngör –dramaturg, Bihter Altay- oyuncu, Emre Saka –oyuncu) ve dünyanın geri kalanı (William Shakespeare- sözcükler, sözcükler, sözcükler…)”

Gölgesizler Tiyatro Topluluğu

Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgiyi 0216 330 31 51 no'lu telefondan alabilirsiniz.

* Okuduğunuz metin, basın bülteninden alıntıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons