5 Eylül 2009 Cumartesi

Sergi: Geriye Dönüşü Olmayan Yolculuk



Büyük Türk şairi ve önemli bir siyasi figür olan Nazım Hikmet'in Dönüşü Olmayan Yolculuk adlı şiir kitabından esinlenen bu proje, Türk göçünün çağdaş sanattaki yansımalarını keşfediyor. Proje üç kentte; İstanbul, Londra ve Berlin'de gerçekleşiyor ve buralarda düzenlenecek konferansları kapsıyor. Her kentin kendine has kimliği, tarihi ve göç olgusuyla kurduğu özgün ilişkiler, birbirinden farklı fakat iç içe geçmiş üç sergiyle buluşuyor.



Almanya, Büyük Britanya ve Türkiye'den sanatçılar, son 50 yılda göçle bağlantılı temaları ortaya koyuyor. Bir kez planlandığı ve gerçekleştirildiği anda göç, Almanya'nın misafir işçi programları gibi, dünya ölçeğinde sürekli hareket halindeki milyonlarca insanı kapsayan küresel bir olgu haline geldi. Göç, siyasi düşünceyi ve toplumsal hissiyatı şekillendiren, ulusluk fikrini ve kimliğe ilişkin öznel algıyı dönüştüren önemli bir soruna dönüştü. Geriye Dönüşü Olmayan Yolculuk projesinde yer alan 16 sanatçının çoğu göçmen kökenli. Hepsi, ülkeler arası insan değişiminin ve arzunun bu çalkantılı ve parçalı alanında üretiyorlar.


Sergi, 10 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında Akbank Sanat'da ziyaret edilebilir. Etkinlik kapsamında ayrıca sanatçı ve küratörlerin de katılımıyla Geriye Dönüşü Olmayan Yolculuk Konferansı gerçekleşecek. 12 Eylül Cumartesi günü saat 14:30 - 16:30 saatleri arasında takip edebileceğiniz konferansa katılım ücretsiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons