15 Eylül 2009 Salı

Akbank Caz Festivali dünyanın cazı ile huzurlara geliyor!



AKBANK 19. CAZ FESTİVALİNDEN ‘ŞEHRİN CAZ HALİ’

istanbuldaki müzikal çeşitliliğin baş aktörlerinden Akbank Caz Festivali 15-25 Ekim tarihleri arasında 19. kez ‘şehrin caz hali’nde dinleyenleriyle buluşuyor. Özgün ve yaratıcı programıyla cazseverleri cazın sınırları aşan heyecanını paylaşmaya davet eden Akbank Caz Festivali birkez daha cazın onlarca farklı rengine kucak açıyor. İki hafta boyunca 13 farklı mekanda 30’un üzerinde canlı performansa ev sahipliği yapacak olan festival konserlerin yanısıra atölye çalışmalarına ve panellere de programı kapmasında yer veriyor. Cazın kendine özgü doğallığını ve samimiyeti bir kez daha 7’den 70’e tüm cazseverlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşayan Akbank Caz Festivali dünyanın dört bir yanından dünyanın cazı ile huzurlara geliyor.



Akbank 19. Caz Festivali’nden seçmeler… Ustalardan Caz...



Akbank 19. Caz Festivali “Ustalardan Caz” bölümünde bu yıl Terje Rypdal & Ketil Bjørnstad, Cecil Taylor, Joe Lovano Us Five, Marilyn Mazur ve Trio 3’ü ağırlıyor. Eleştirmenler tarafından avangart cazın yaratıcılarından biri olarak selamlanan büyük usta Cecil Taylor, 22 Ekim Perşembe günü Cemal Reşit Rey’de hayranlarıyla buluşuyor.
Grammy ödülü ünlü saksafon sanatçısı Joe Lovano ve grubunun performansı ise yine 23 Ekim Cuma günü CRR sahnesinde. Kuzey Avrupa cazının en üretken isimlerinden Norveçli gitarist Terje Rypdal ile aranjör, kompozitör ve piyanist Ketil Bjørnstad’ın performansları ise 16 Ekim Cuma günü Aya İrini’de sahnesinde. Festivali’nin bu bölümdeki bir diğer yıldızı ise dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Marilyn Mazur. (24 Ekim CRR’de)



Dünyanın Dörtbir Yanından Caz



Akbank 19. Caz Festivali, Afrika, Yunanistan, Japonya ve İran’dan müzisyenleri bir araya getirdiği “Dünyadan Caz” bölümünde yine önemli isimler var. Melodi sihirbazı piyanist Vassilis Tsabropoulos, 15 Ekim Perşembe günü vereceği konserle festivalin açılışını yapıyor. 22 Ekim Perşembe günü Babylon’da sahne alacak olan Japon müzisyen Aki Takase’nin konseri ise hiç şüphesiz festivalin en merakla beklenen performanslarından. Bu bölümün diğer konukları arasında Kamerun kökenli basçı Richard Bona (24 Ekim CRR’de) BBC World Music ödülünü kazanan ikili Justin Adams - Juldeh Camara (20 Ekim CRR’de) ve geleneksel İran ezgilerini elektronik dünyaya ustalıkla taşıyan topluluk Niyaz’ın (22 Ekim Ghetto’da) performansları yer alıyor.



Festivalde Farklı Tınılar & Yeni Renkler



Efsanevi Sun Ra Arkestra’da bir dönem trompet çalan Phil Cohran ve yedi oğlundan oluşan topluluk Hypnotic Brass Ensemble ( 16 Ekim) ve eleştirmenlerce “Hip hop jenerasyonundan kusursuz bir caz müzisyeni” olarak selamlanan vokal Jose James ( 23 Ekim) Babylon sahnesinin konukları arasında. Bu bölümde yer alan bir diğer konser ise festivalin bu yılki en ilginç sürprizi olarak değerlendirilen “Grand Pianoromax” featuring Celena Glenn aka Black Cracker projesi. (21 Ekim Babylon’da)



Her Telden Caz



Akbank 19. Caz Festivali caz müziği tüm yönleriyle kavradığı konserlerle yine her zevke hitap etmeyi başarıyor. Festival, “Güncel Sesler” kategorisinde; Burçin Büke Quartet, Fahir Atakoğlu Trio, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, EVO Trio, Cenk Erdoğan Trio, Geraldine Laurent “Time Out Trio”, Carl Ludwig Hübsch’s Longrun Development of the Universe, İmer Demirer Quartet, Trio BraamDeJoodeVatcher Quartet Featuring Peter van Bergen, Bik Bent Braam “Extremen” ve “konstruKt & Guests” ağırlıyor. Akbank 19. Caz Festivali’nin bu yılki DJ performansları ise Andy Votel ve Yakuza’dan gelecek.



Kampüste Caz



İlhan Erşahinin projesi İstanbul Sessions, Akbank Caz Festivali kapsamındaki “Kampüste Caz” serisiyle genç müzikseverler ile buluşuyor. Serinin finaliyse 24 Ekim’de sürpriz konuklarla Babylon’da gerçekleşecek konser olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons