11 Eylül 2009 Cuma

Alternatif-İstanbul, İstanbul'un Gözbebeği Babylon'un 10. Yaşını Kutlar...


Fotoğraf: Eylül 2008'deki Cyrius konserinden bir kare, naçizane arşivimizden...



Geçtiğimiz günlerde bir takım zevzek kuşlar, "Acaba Babylon kapanıyor mu?" kuşkusunu kısa süreliğine de olsa yüreğimize düşürmüştü. Sonra anladık ki, İstanbul'un gözbebeği Babylon, kepenkleri indirmeyi bırakın, 10. yaşını gümbür gümbür kutlamaya hazırlanmaktaymış harıl harıl...


Ne yalan söyleyelim, Alternatif-İstanbul olarak Babylon'un yazlığa gitmesinden zerre kadar haz etmiyoruz. O nedenle her zaman Eylül ayını merakla bekleriz. Zira, İstanbul'un sıcaktan kaçan müzikalitesinin geri geldiğinin müjdesi verildiği günlerdir bu günler...


Babylon, bu dönemde yeni programını açıklamakla kalmadı, birbirinden esaslı projelerle 10. yaş kutlamalarını başlattığını da muştuladı. 1999 yılının 23 Nisan günü başlayan bu müzikal maceranın mihenk taşlarını İstanbullular ile paylaşacak olan Babylon, yeni etkinlik programı ile de müzikseverlerin başını göğe erdireceğe benzer.

Babylon'un yeni dönem projelerinden biri, çeşitli fotoğrafçıların arşivlerinden derlenen konser karelerinin yanı sıra, 10 yıl boyunca sahnesini hiç boş bırakmayan yerli ve yabancı sanatçılar ile Babylon müdavimlerinin anı ve alıntılarına da yer verilen bir kitap. Bu kitapta ayrıca Asmalı Mescit ahalisi ve Babylon ekibinin en eskileri ile röportajlar da bulunuyor. Arşiv kulis fotoğrafları ve eski/yeni dönem promosyon tasarımları da, kitaptaki anlatımın parçaları haline geliyor. Eylül ayında raflarda olacak Babylon kitabı, aynı zamanda İstanbul’un kültür, sanat ve eğlence hayatındaki değişimin, çok renkli hikayesi niteliğinde.


En ensesi kalın yayın gruplarının birer beşer kapattığı dergilere inat, Bant ekibi ile birlikte çıkaracağı Babylon Dergi ise Babylon'u Babylon yapan herşeyi yazı diline dökecek. İçeriğinde Türkiye’nin tanınmış müzik yazarlarının köşe yazıları ve ileriki tarihlerde Babylon’da performans verecek olan müzisyenler ile yapılan röportajların ağırlıklı olarak yer alacağı Babylon Dergi, yeni çıkan albüm ve dünyanın önde gelen canlı konser mekanlarının tanıtımlarına da yer verecek. Bant dergisi ile ortaklaşa geliştirilen ve üç ayda bir yayımlanacak olan Babylon Dergi’nin ilk sayısı Eylül ayında okuyucuyla buluştu.

Babylon, geçtiğimiz Haziran ayında “Babylon is Music” adı altında bir derleme albüm serisi başlatmış ve serinin ilk albümüne de “Music is Love” adını vermişti. Temmuz ayının son haftasında yayımlanan ikinci albüm “Music is Hot” ile bu kez pozitif enerji yayan yaz müziklerini aynı albümde toplayan Babylon, yeni sezonda da albüm serisine devam ediyor. DJ Style-ist ve DJ Yakuza tarafından derlenen ve farklı ruh hallerine hitap eden müziklerle, bir yandan da içinde bulunduğumuz dönemin müzikal arşivini tutuyor.


Eylül ayından itibaren, www.babylon.com.tr adresini ziyaret edenler, içinde kendi radyo ve televizyonu bulunan bir Babylon internet sitesi ile karşılacaklar. Yeni Babylon internet sitesi, ziyaretçilerine kaçırdıkları konserleri izleme fırsatı sunarken, Babylon’un içinden yayılan enerjiyi daha geniş kitlelerinin paylaşmasına olanak sağlayacak.

Babylon’un 10. sezon hazırlıkları, sadece yukarıda sayılanlarla da sınırlı değil.1999 yılında kapılarını ilk kez açtığı zaman hissettiği heyecenla Babylon, müdavimleri için çok özel bir Sonbahar programı hazırladı. Program ve Akbank 19. Caz Festivali dahilinde, bu sezon Babylon’a yolu düşen müzisyenler arasında Nu-caz ve caz house akımının öncüleri Jazzanova, Bent Braam, Hypnotic Brass Band, Justin Adams, Jose James ve daha sonra Charlie Hunter gibi isimler var.

Alternatif-İstanbul'un seçkisi

Alternatif-İstanbul'un Ezgi'sinin ince elemesinden, sık dokumasından geçen etkinlikler ise, 6 Ekim'deki Sulukule Roman Orkestrası, 10 Ekim'deki Sergent Garcia en Acoustique, 27 Ekim'deki Sema ve 28 Ekim'deki A Kind Of Magic Queen Tribute performansları. Laf aramızda önümüzdeki günlerde Ciguli'yi de Babylon sahnesinde görmek isteriz.


Alternatif-İstanbul'un Gökşen'i ise 1 Ekim'deki Jazzanova ile 9 Ekim'deki İmam Baildi konserlerini itina ile önermekte.

Melikcan ve Linda'ya ise şu saat itibariyle soramadık çünkü kendileri bizim kadar erken uyanmıyorlar.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons