5 Eylül 2009 Cumartesi

Gençlerin Objektifinden Şehir Algısı

Image Hosted by ImageShack.us


Bu yıl 50. yaşını kutlayacak olan İFSAK, 3. Genç Fotoğrafçılar Festivali kapsamında genç fotoğrafçılara çalışmalarını sergileme/sunma olanağı sunuyor.


15-31 Ekim tarihleri arasında 30 yaş ve altındaki tüm genç fotoğrafçıların katılımına açık olan festivalin teması ise "şehir" olarak belirlendi. Festival dahilinde karma, bireysel, misafir sergiler ve dia gösterileri olmak üzere dört farklı kategoride sergi/gösteri fotoğrafseverlerle buluşacak. Tüm bu sergi ve gösteriler Türkiye’nin dört bir yanından gelen fotoğraflardan oluşacak ve İstanbul içindeki 20'yi aşkın mekanda gerçekleşecek.


İFSAK'ın çağrı metninde 3. Genç Fotoğrafçılar Festivali'nin bu yılki teması hakkında söyle deniliyor:


"Değişimiyle, gelişimiyle, içinde barındırdıklarıyla, imkanları ve imkansızlıklarıyla şehirler, insanları kendisine bağlar. Sıkıntısını ve heyecanını bir arada yaşatır. Kalabalık bazen gürültüyü getirir, bazen eğlenceyi. Her insanın yaşadığı şehri algılayışı farklıdır.


Biz gençler, şehir çocukları, içinde yaşadığımız, her an soluduğumuz şehir havasından neler kapıyoruz, şehrimiz bize neler sunuyor, biz ona ne sunuyoruz, şehirler bize ne katıyor, neler alıp götürüyor, şehirde nasıl yaşanıyor? Şehir insanı ne gibi çelişkilere düşürüyor?
Şehir hayatına tanıklık eden fotoğraflarınızı bekliyoruz.


Siz de 30 yaşını geçmediyseniz ve fotoğrafa gönül verdiyseniz, fotoğlarınızla beraber sizi de bu festivalin bir parçası olmaya davet ediyoruz.


Şehir teması çerçevesinde çektiğiniz fotoğraflar mı var? Ya da kişisel serginizi oluşturacak kadar fotoğrafınız var ama henüz sergileme fırsatınız olmadı mı? Siz de iletisim@ifsak.org.tr adresinden festivalle ilgili iletişime geçin. Katılımcılar ve fotoğrafları değerlendirilerek gerek kişisel sergi, gerekse karma sergilerin bir parçası olarak, 15 Ekim – 31 Ekim tarihleri arasında festival kapsamında sergilenebilecektir."


Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons