21 Mart 2010 Pazar

Hem karın iyi yemeğe doyar, hem ruh iyi müzikle çoşar





Otto'yu severiz. Kalabalığı kapıdan taşsa da, kimi zaman keşmekeşi ile bunaltsa da Otto Tünel tüm Otto'lar içinde en sevdiğimizdir. İyi Sangria içebilir, pesto soslu pizzasıyla gustonun dibine vurabilir, başka güzel yemekler tadabilirsiniz. Santralİstanbul içinde konuşlanmış Otto Santral ise, özellikle haftasonunun en gidilesi yeridir kişisel İstanbul rotamızda.


Sevdiğimiz mekanlardan "yenilendik" haberleri gelince biraz tırsarız aslını isterseniz. Acaba, deriz, acaba "o eski sevdiğimiz halinden eser yok şimdi" mi dedirtecek bize? Neyse ki Otto'larda böyle bir endişeye mahal yok. Yenilenen, her Otto'nun halet- ruhiyesine, müdaviminin tarzına göre yenilenen yemekler. Fransız şef Pierre-Jean Levy'nin ellerine bırakılan menüde Otto klasiği ince hamurlu, bol malzemeli pizzaların yanı sıra başka leziz yemekler de eklenmiş. İstanbul'un benim diyen restaurantlarının artık daha bir önem atfettiği çocuklar Otto'nun da gündemine girmiş, çocuk menüleri hazır edilmiş.

Otto'nun güzelliği yalnızca yemekle sınırlı değil. Yemeğinizi yiyip, zengin kalkışı yapıp gitmiyorsunuz. Otto Tünel (canım) ve Otto Sofyalı'da yemek sonrası Nu-disco, house, indie pop ve electronica müzikleri İstanbullu ve dünyalı DJ'lerin pikapından size ulaşıyor. Otto Santral ise, malumunuz olduğu üzere öğleden sonraya uzayan nefis brunchları ve de devamında gelen caz performansları ile meşhur.


Sadece votka gelincik şatları için bile gidilir ama pizza-makarnayla sınırlı kalmadan İtalyan mutfağı tadılacak en mühim mekanlardan Otto. Ellerinde votkayla kapı önü piyasa yapanlar ise bilindik ve bazen sevimsiz olabilen bir manzara. Yine de kızmayın, onları öyle kabul edin, çoğu zaman ters bakışlarla karşılaşma pahasına yerine göre "iyi günler, iyi akşamlar" deyin, iletişimi esirgemeyin... Son bir kişisel not, bu yazıda Otto Tünel'e ayrı bir önem addettiğimiz için diğer Otto kardeşlerinden özür dilemeyi ihmal etmeyelim, ne de olsa Alternatif-İstanbul kişisel görüşlerden ve hazlardan yola çıkan bir İstanbul rehberi.


Otto Tünel: Asmalımescit Mah. Şehbender Sok. No:5/1 Beyoğlu, Tünel - ISTANBUL


Tel: 0212 292 70 15


Otto Santral: Santral İstanbul, Eski Silahtarağa Elektrik Santrali


Kazım Karabekir Cad. No: 1 Silahtar Mahallesi, Eyüp 34060 İstanbul


Tel: 0212 427 18 89


Otto Sofyalı: Asmalı Mescit Mah. Sofyalı Sok. No:22/A Tünel Beyoğlu


Tel: 0212 252 65 88

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons