9 Mart 2010 Salı

Çek Arabanı

stickerrenkli

Gökşen ile anarşist ruhumuzun kabardığı bir gün, ki muhtemelen kaldırıma parketmiş araçlar yüzünden engelli atlama yapmışızdır, kaldırıma parkeden araçlara gözlerimizden ateş fışkırarak bakıp sokak eylemleri düzenlemeyi planlamıştık. Önce The Educators filminde zenginlerin evini soyup not bırakan anarşistler gibi arabanın üzerine bir not bırakacak, sonra da elimizdeki anahtarla boydan boya çizecektik.


Sonra baktık ki, bu işi bizim gibi çatlakça olmasa da insani yöntemlerle yapan biri Sivil İnisiyatif var: Yaya Derneği. Sosyal yaşamımızda üzerimize yapışmış tiltlerin belki de en güzeli olan yayalık haklarını gözeten bir oluşum. Yakın zamanda "Çek Arabanı" kampanyasını başlatmışlar. Kampanya sayesinde aşağıdakileri başarmayı umuyorlar:


1. Kaldirima park etmeyi aliskanlik haline getirmis suruculer uyarilmis olacak,

2. Yayalar, haklarina sahip cikma aliskanligi edinecek.


Yapılması gereken, cekarabani.org adresine girip, sitedeki ilanları yazıcıdan çıkarmak ve kaldırıma parketmiş bir suursuzun sileceklerine birakmak.


İlanı arabasının üzerinde bulan bir sürücünün kaldırıma park etmekten vazgeçip vazgeçmeyeceklerinden emin değiller.Yine de yayalarin bilinçlenmesi halinde kaldırımları işgal etmek kolay olmayacağına inanıyorlar.


Ne dersiniz Don Kişotlar, denemeye değer mi?

1 yorum:

Ece Gatsby dedi ki...

Ben varım :)

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons