23 Mart 2010 Salı

Carmen Souza Portegid Albümü ile İstanbul'da


Uzun, upuzun ve de bu sene her nedense çok kasvetli geçen bir kış mevsiminin ardından bahar sonunda kapıyı çaldı sanırım. Evin karşısındaki erik ağacı çiçeklendi, "kış gelse de sıcak şarap içsek battaniye altında" muhabbetleri "erik çıksa da bahçede/balkonda tuzlayıp yesek" şeklinde evrildi. Kediler pencere önlerine ya da kaldırımlara devrildi, her açılan telefona "Alo" dan sonra "oh bahar geldi artık, güneş ne güzel ısıtıyor" cevabı verildi.



Baharın her canlı üzerindeki olumlu etkisi herkesin malumu. Beni ise, baharla birlikte yeni projeler, yeni arkadaşlar, yeni kitaplar ve güzel müzikler heyecanlandırır oldu. Dünya müziğinin güzel sesleri sokağıma uğradıkça içim pırpır etti, kışta az biraz solan yüzüme renk geldi.



Yüreğime neşe salan müzisyenlerden biri de, Portekiz'in Lizbon kentinden dünyalıların kulaklarına ulaşan Carmen Souza. Theo Pas'cal, Ella Fitzgerald, Horace Silver, Luis Morais, Cesária Évora, Joe Zawinul, Bill Evans, Nina Simon, Billie Holiday, Joni Mitchell, Keith Jarret, Diana Krall gibi isimleri esinlendiği isimler hanesine yazan Carmen, 'Ess e nha Cabo Verde' ve 'Verdade' albümleri ile takip edilesi müzisyenlerin arasına adını yazdırdı. Afro-beat ve caz türlerini harmanladığı müziğinin en son meyvesi ise, 2010 yılında çıkardığı Protegid albümü.


Carmen, aile köklerinin bağlı olduğu Cabo Verde ritimleriyle Afro-latin notalarını bir araya getirdiği son albümünün konseriyle bugün (23 Mart Salı) Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda İstanbullu dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Konserin başlama saati 20:00, biletleri ise 40 lira ve 36 lira'dan satılıyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons