12 Mart 2010 Cuma

13 Mart Cumartesi: Dinginlikle Meydan Savaşı Arasında Bir Yerde

Binnaz


Perşembe akşamı saat 21:30 -22:00 saatleri arasında Taksim'den Bostancı'ya giden 112 numaralı otobüsteyseniz, belki Gökşen'le yaptığımız o güzel sohbete kulak misafiri olmuşsunuzdur. Yaşamdan söz ettik, sonra ölümden, siyahla beyaz arasındaki o ince çizgiden, kalmak ya da gitmek arasındaki muallaktan, Sylvia Plath'in Sırça Fanus'undan, Wim Wenders'in Palermo Shooting filminden, Paolo Maurensig'in Gölge ve Meridyen'inden ve daha pek çok şeyden. Yalnızca 30 dakika süren bir yolda spontane bir sohbetti, çok özeldi.



Dakikalar saatleri, saatler günleri, günler haftaları... Derken yılları... Zaman öylece geçiyor. Geçiyor ama sanırım geçmişe dönüp baktığında ne denli hızlı aktığını görüyorsun. İçinde yaşarken geçmek bilmiyor. İyi haberler, güzel insanlar, kötü haberler, yaşamında bir kez daha bile görmek istemeyeceğin insanlar, saçmalıklar, şunlar bunlar. Sabahları evin önündeki ağaca yuva yapmış kuşların cikcikleri ve karşı çaprazdaki inşaatın korkunç gürültüsünü aynı anda duymak gibi yaşam. Karmakarışık, iyi ile kötü aynı potada, gitmekle kalmak arasındaki ipince çizgide. Kendimi dinlediğimde, dinginlikle meydan savaşı arasında bir yerde duruyorum. Kargaların o hiç bitmek bilmeyen inatları gibi, yaşamın kuyruğundan tuttum, bir yere doğru uçuyorum.


Bugün 13 Mart Cumartesi. İstanbul'a dair notlarıma bakıyorum. Gündüz güzelleri için sinemalarda Alice Harikalar Diyarında, Parlak Yıldız, Anadolu'nun Kayıp Şarkıları. Günü alışverişe ayıranlar için Tabe Kıyamet Vintagerie'in Facebook grubuna üye olup verdikleri şifreyi şakıyanlar için yüzde 50 indirimi gözden kaçmaz. Günü evden çıkmadan müzik dinleyerek tamamlayacaklara Daily Radio seçenekler arasında. Akşam güneş battığında; İKSV Salon'da Kerem Görsev ve Allan Harris ile caz standartlarını dinleme, Babylon'da Göksel ve arkasından Naim Dilmener ve Sarp Dakni ile eski 45′likler'e kulak kabartma, anne baba gardrobundan 70'lere dair giysi ve aksesuarları eşeleyip soluğu The Hall'deki Insomnia by Beck’s vol:2 Seventies gecesinde alma, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars dinlemek için Ghetto'ya uğrama.


Biri ya da hepsi. Hepsi ya da hiçbiri. Karar sizin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons