31 Mart 2010 Çarşamba

Hayallerdeki İstanbul


Kalıplaşmış, tanımı kolaylıkla yapılan geleneksel sanat akımlarına artık bizim nesil pek rağbet etmiyor. Artık düşünüşlere yeni ifade biçimleri yeni yorumlar gerektiği konusunda hemen hemen herkes hemfikir. Sanatın bu denli çeşitlenmesi ve öznelleşmesi artık ne edebiyatta, ne resimde, ne sinemada anlatılanı eskisi gibi şıp diye anlayabilmemizi sağlıyor. Daha mı çok düşünüyoruz, tartışıyoruz; orası henüz muamma..

Herkes kendini, derdini istediği şekilde dışavurduğundan,tasarımcıların niceliğinde de niteliğinde de ciddi bir artış söz konusu.

Bu yeni akım sanatçılar ya da sanatçı adayları için İstanbul enfes bir ilham kaynağı olabilir. Olmalıdır da...2010 Avrupa Kültür Başkenti etiketiyle süslenip püslenen şehir, 2 Nisan'dan itibaren,“Design Spirit İstanbul” isimli sergiye ev sahipliği yapacak.
“Design Spirit İstanbul” ile tasarımın ruhu bu kez İstanbul’dan ilham alan 40 yaş altındaki 40 genç Türk endüstri ürünleri tasarımcının eserlerinde görülebilecek. Etkinlik,Türkiye turizm kampanyalarının koordinatörlüğünü yıllardır başarıyla üstlenen dDf (Dream Design Factory) ve Endüstri Tasarımcıları Meslek Kuruluşu’nun katkılarıyla gerçekleşecek.

Projede farklı bakış açıları ve birikimleri ile dünya çapında markalar için tasarımlar yapan ünlü yerli ve yabancı jüri üyelerince (tartışmalı bir mevzu) seçilen 40 Türk endüstri ürünleri tasarımcısının deneyimleri ve ürünleri 1 ay boyunca yerli-yabancı ziyaretçilere sunulacak.

2 Nisan 2010'da açılışının gerçekleşecek serginin mekanı: Eski Şapka Fabrikası Kumbarahane Cad. No: 22, Hasköy, İstanbul


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons