7 Ekim 2007 Pazar

Filmekimi'nden Seçmeler

Persepolis: Marjane Satrapi’nin animasyon filmi küçük bir kız çocuğunun gözünden İran Devrimi’ni anlatıyor. Bu çizgi roman uyarlaması hakkında Roll dergisinin Eylül-Ekim sayısında ayrıntılı bir yazı bulabilirsiniz. Persepolis, 19 Ekim’de, saat 21:30’da izlenebilir.

Irina Palm: Marianne Faithfull’u şarkı söylerken görmeyi tercih etmekle birlikte, filmi merakla bekliyorum.

Kontrol / Control : 18 Mayıs 1980 yılında, 24 yaşında yaşamına son veren Ian Curtis’in hayatı, Anton Corbijn tarafından siyah-beyaz anlatılıyor. Yine Roll dergisinde okuduğumuza göre yönetmen bu tercihini Joy Division’un anısına hürmeten yaptığını söylüyor. Grubun bütün albüm kapaklarının, video kliplerinin ve fotoğraflarının siyah-beyaz olduğu düşünülürse siyah ve beyazın hakim renkler olması isabetli bir tercih gibi görünüyor. Filmin adı ise hareketlerini ve duygularını kontrol etmekte zorlanan Ian Curtis’in (Bildiğiniz üzere Ian bir sara hastasıydı.) durumuna göndermeymiş. Film, 20 Ekim’de, saat 24.00’de, 22 Ekim’de, saat 13.30’da ve 23 Ekim’de, saat 11.00’de izlenebilir.

Paranoid Park: Gus Van Sant'dan iletişimsizlik ve gençlik buhranları üzerine bir film. Merakla bekliyoruz. Film, 22 Ekim’de, saat 21:30’da gösterilecek.

Bana Söz Ver / Promise Me This : Bir Emir Kusturica filmi. 23 Ekim’de, saat 21:30’da izlenebilir.

Across the Universe: Baş karakterlerinin adları iki mühim Beatles şarkısından alınan Across the Universe, yönetmeninin sözleriyle, sadece nostaljik ve romantik bir aşk hikâyesi değil, günümüzde de karşılığı olan ve dünya düzenini sorgulayan bir hikâye. Beatlesgillerin kaçırmaması gerektiğini naçizane düşündüğüm film, 25 Ekim’de, saat 21:30’da izlenebilir.

Bu filmlerin dışında zamanımın uymaması nedeniyle (eh, biraz da listenin şu haliyle bile maddi açıdan battığım için) büyük olasılıkla izleyemeyeceğim Abim Evin Tek Çocuğu, Joe Strummer üzerine detaylı bir belgesel olan Joe Strummer: Gelecek Daha Yazılmadı ve bilindik onca ismin arasından sıyrılarak Cannes’da büyük ödülü kapan Romen filmi 4 ay, 3 hafta ve 2 gün ‘ü de yine de listeme alıyor ve gidebilenlerin gidemeyenlere anlatmasını umud ederek Filmekimi seçmemi sonlandırıyorum.

Not: Filmekimi’nden önce Roll Dergisi’nin eylül-ekim sayısına şöyle bir göz atmanızı öneririm. Filmlerin perde arkalarından detaylar ve oyucu ve yönetmenlerle yapılmış söyleşilerin derlendiği yazılar, filmleri izlemeden önce fikir edinmenize yardımcı olacaktır.

Filmekimi biletleri halihazırda Biletix'te ve Emek Sineması gişelerinde satılmakta.

İlgili bağlantı

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons